Imatge d'arxiu de dues ambulàncies del SEM

Evacuen tres persones intoxicades per monòxid de carboni en un habitatge de Segur de Calafell

Van ser traslladats a l'Hospital del Vendrell

Tres persones van resultar ferides el vespre d'aquest dijous, 4 de març, per una intoxicació per monòxid de carboni en un habitatge de Segur de Calafell. Segons han informat els Bombers de la Generalitat, van rebre l'avís poc després de les nou del vespre, a les 21.02 hores, quan els serveis sanitaris els van alertar que hi havia tres persones en un habitatge amb símptomes d'intoxicació per monòxid de carboni.

Una dotació dels Bombers es va desplaçar fins al lloc dels fets i van revisar el domicili, que ja havia sigut ventilat, localitzant una acumulació de monòxid de carboni a la zona del bany, possiblement provinent d'una mala combustió de la caldera. Tot i això, no van poder assegurar al cent per cent quin n'era l'origen i van recomanar als inquilins que abans de tornar a posar en funcionament la caldera, demanessin una revisió per assegurar que funcioni correctament. 

Fins al lloc dels fets també s'hi va desplaçar el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que va atendre les persones amb símptomes com mal de cap, nàusees i marejos, a causa de la intoxicació per monòxid de carboni. Finalment, les tres persones van ser traslladades en ambulància a l'Hospital Comarcal del Vendrell  en estat menys greu.

El monòxid de carboni  és un gas inodor, incolor i molt tòxic, per la qual cosa sovint és difícil de detectar si n'hi ha una acumulació que pot ser perillosa. Les intoxicacions es produeixen quan hi ha una quantitat excessiva de monòxid de carboni a l'aire, sigui per una mala combustió de combustibles com el carbó, la fusta, el gas natural, el propà o el querosè, que no cremen completament. Per prevenir-ho, es pot disposar d'un detector de monòxid de carboni, a més de fer un bon manteniment de tots els aparells que consumeixin aquests combustibles com la caldera i la xemeneia, i procurar ventilar els espais sovint. Cal estar atent als primers símptomes que apareixen, com mal de cap, fatiga, nàusees, respiració irregular o marejos. Si es continua inhalant monòxid de carboni, pot ser molt perillós i fins i tot provocar la mort.