Assistents a la festa il·legal en un descampat del Montmell ballant durant una actuació

'Macrorave' de Carnaval al Baix Penedès amb més d'un miler de persones

La festa il·legal, convocada a través de les xarxes socials, va començar dissabte al Montmell i s'ha allargat durant dues nits

Una festa il·legal en un descampat del Montmell, a la comarca del Baix Penedès, ha reunit durant el cap de setmana més d'un miler de persones. La festa, que encara està en marxa, va de baixada, però, amb molts els participants abandonant l'espai. Els Mossos controlen des d'ahir al matí els accessos, evitant l'entrada de més persones i evitant que els assistents que no estiguessin en condicions no marxessin conduint.

La policia catalana va rebre l'avís a les sis del matí d'aquest diumenge, tot i que la festa va començar durant la jornada de dissabte. La trobada va ser convocada a través de les xarxes socials amb el lema 'Carnival' i molts dels assistents anaven disfressats. Segons ha explicat l'ACN, la majoria dels cotxes que s'hi han donat cita són de matrícula espanyola, tot i que també n'hi ha d'internacionals, especialment franceses.

A l'espai on s'ha celebrat la festa il·legal, que té la mida d'un camp de futbol, s'hi han instal·lat diverses carpes amb una barra on es podia comprar beguda i menjar, així com un espai per a objectes perduts i un escenari que ha acollit un escenari amb actuacions de dj's. Tot i la presència dels Mossos, amb una quinzena de patrulles, va descartar desallotjar la 'rave'.

«Aquesta és una de les 'raves' més grans celebrades últimament a la província de Tarragona»

Tres dels assistents a la festa il·legal han estat el Willy, la Marta i el Marc, arribats des de Girona en assabentar-se de la 'rave' a través de les xarxes socials. Tot i el sever control policial, van aconseguir accedir a la festa la matinada de dissabte a diumenge. Després d'unes hores de festa, els tres van marxar cap cap a casa, ja que aquest dilluns havien de treballar.

Una de les assistents a la festa ha explicat a l'ACN que «la pandèmia ha condicionat el nombre de 'raves' d'aquests últims anys, aquesta és una de les més grans celebrades últimament a la província de Tarragona». Alguns dels assistents han marxat del lloc a peu pels camins secundaris, un fet que també han intentat diversos vehicles amb la intenció d'esquivar els controls policials.

La festa al descampat del Montmell, allunyat del nucli de població del municipi, sembla que ja va de baixada després de dues nits de 'rave', amb la retirada de molts assistents i l'apagada de la música que sonava.