Carles Pellicer i Pere Aluja durant la presentació del segon com a membre de l'anterior llista electoral de Junts per Reus - PDECat

Bones notícies sobre el regidor de Reus, Pere Aluja, atropellat fa un mes

El titular de l'àrea de Benestar Social ha sortit de l'UCI i es troba ingressat a planta on «evoluciona favorablement»

Bones notícies en relació amb l'estat de salut del regidor de l'Ajuntament de Reus, Pere Aluja, atropellat de gravetat el passat 25 de març mentre travessava un pas de vianants a l'Avinguda Països Catalans de la capital del Baix Camp. En aquest sentit, Aluja ha sortit de l'UCI de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona, on romania ingressat des de l'atropellament, fa gairebé un mes.

Ho ha avançat el 'Diari de Tarragona', que ha explicat, citant fonts del centre hospitalari tarragoní, que el regidor reusenc està a planta i que «evoluciona favorablement». En aquest sentit, la situació de Pere Aluja va arribar a ser crítica durant els dies posteriors al seu ingrés, a causa del traumatisme cranioencefàlic que va patir en ser envestir per un cotxe.

El conductor que va atropellar el regidor Aluja anava begut i era reincident

La persona que va atropellar el regidor de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus està en presó provisional i sense fiança des que va ser detingut després de l'atropellament. En aquest sentit, el jutge va acusar el conductor de tres presumptes delictes contra la seguretat viària (circular begut, negar-se a fer-se la prova d'alcoholèmia i conduir sense carnet) i un presumpte delicte de lesions imprudents.

El magristrat encarregat del cas va tenir en consideració que el conductor, un home de 52 anys, era reincident, ja que havia estat condemnat el 2015, el 2018 i més recentment, poques setmanes abans dels fets, sent-li retirat el permís de conduir per conduir begut.

Aluja havia pres possessió del càrrec de regidor cinc dies abans de l'atropellament

Pere Aluja i Balsells feia escassos dies que havia pres possessió del seu càrrec de regidor quan va ser atropellat. Va substituir Montserrat Vilella, que va renunciar a l'acta de regidora per centrar-se en la seva feina al Govern de la Generalitat, en què ostenta el càrrec de directora general d'Autonomia Personal i la Discapacitat.

Aluja, de 48 anys i vinculat com a empresari al sector de la discapacitat, va presentar-se en les eleccions municipals de l'any 2019 com a número 9 de la llista de Junts per Reus. Abans de ser regidor de Benestar Social, era delegat de l'Associació de Famílies Nombroses de Catalunya (FANOC) a la comarca del Baix Camp.