Imatge d'arxiu del regidor de Cultura de Valls, Marc Ayala

«No diguis res»: El relat d'una de les presumptes víctimes per abús del regidor de Valls

Marc Ayala passarà a disposició judicial en les properes hores

Marc Ayala  ha tornat a ser detingut tot i que havia quedat en  llibertat amb càrrecs al voltant de les 13.00 h d'avui dimecres dia 4 de maig. Segons fonts consultades per TarragonaDigital, l'acusat hauria de tornar a prestar declaració a causa de la gravetat dels fets.

El quart tinent d'alcalde i regidor de Cultura de l'Ajuntament de Valls, i també diputat a la Diputació de Tarragona, va ser detingut ahir dimarts dia 3 de maig per un presumpte abús sexual a un menor de 13 anys. Llavors, l'acusat tenia 27 anys i hauria mantingut una relació d'abús amb un menor de 13 anys. Actualment, el menor de 13 anys té 20 anys i el regidor de Cultura, 33.

En les últimes hores, han sortit més informacions sobre el cas. L'ARA ha avançat que hi hauria més d'una persona afectada. En aquest sentit, segons el mitjà, les relacions amb els menors les iniciava a partir del Grup de Teatre Principal de Valls, «on entrava en contacte amb els adolescents i hi establia un vincle de confiança».

El Grup del Teatre Principal (GTP) és l'entitat teatral de referència de Valls. De fet, l'associació és hereva de l’antic Grup Escènic de la Congregació Mariana, format l’any 1951, per actius membres d’aquella institució. Anualment, porten a escena els  Pastorets Principals  de Valls o les Bambolines, entre d'altres propostes. També és l'entitat que treu al carrer el ball de Vells, un ball parlat satíric i grotesc que es pot veure als carrers de la capital de l'Alt Camp per la Festa Major de Sant Joan.

Més casos d'Ayala

A més, a part del cas denunciat, també hauria  abusat  d'un menor de  14 anys que va conèixer a través dels assajos per al Pessebre Vivent que es va celebrar, fa uns anys, a la capital de l'Alt Camp. El citat mitjà també assegura que Ayala va mantenir relacions sexuals amb aquesta persona a casa seva, ja quan era regidor  del consistori. «Quan sortíem, em deia 'no diguis res'», exposa una de les presumptes víctimes a l'ARA.

Segons el mateix mitjà, un  tercer noi  que l'any 2014 tenia 15 anys, va patir comentaris «no explícits» com «tu sí que estàs bé» o «ara estic al llit». De fet, a través d'un altre menor li va fer arribar la idea de mantenir una relació: «Li va dir a un menor amb qui mantenia relacions que s'hi sumés un altre menor». 

Per altra banda, també el 2014, Ayala va entrar en contacte amb un altre noi de 15 anys, van quedar a casa seva i el va rebre en roba interior. «No va passar res perquè em va dir que jo era menor», explica l'afectat. Ara bé, quan el noi va fer els 16 anys, sí que hi va haver una relació sexual consentida. «El que em va doldre és que no fos honest i no em digués que tenia parella», recorda el jove a l'ARA.

Una publicació el va fer reaccionar

El primer denunciant exposa que durant el confinament per la Covid-19 va reflexionar sobre el que havia passat anys abans i va arribar a la conclusió que els fets viscuts no eren normals. En concret, va veure una publicació a les xarxes que parlava sobre l'abús de poder i va assimilar-se amb aquell cas.

«El tenia idealitzat», admet ara, amb la perspectiva dels anys i sent conscient que hi ha altres  persones afectades.