Un helicòpter del GRAE dels Bombers

Rescaten un barranquista ferit en relliscar en un espai natural de l'Ebre

L'home ha resultat ferit i ha estat traslladat fins a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa

Els Bombers de la Generalitat han hagut de fer un desplegament d'emergència aquest migdia per un incident a la demarcació de Tarragona. Segons ha informat el cos, un barranquista s'ha fet mal en relliscar al Parc Natural dels Ports

El servei d'emergències ha rebut l'avís a dos quarts menys vuit minuts de les dues de la tarda d'aquest divendres, 22 d'abril. Un barranquista de 38 anys estava fent activitat en aquest espai muntanyós del Baix Ebre.

El cos d'emergències ha estat alertat perquè l'home ha relliscat al parc natural ebrenc, a la zona de Roquetes. Per aquest motiu, s'ha activat el Grup d'Actuacions Especials (GRAE) del cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya. 

Els bombers han anat fins al lloc de l'incident i s'ha activat l'helicòpter. Amb aquest mitjà el cos ha extret el ferit i l'han traslladat fins a Mas de Barberans per fer l'evacuació final amb l'ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

El barranquista, després d'una primera valoració dels sanitaris, ha estat evacuat fins a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. L'home ha quedat ferit i té una possible fractura de tíbia i peroné  de resultes de la caiguda mentre feia barranquisme al Parc Natural dels Ports.

Els Agents Rurals fan prop de 800 inspeccions a la demarcació de Tarragona per Setmana Santa

El Cos d'Agents Rurals ha fet 797 inspeccions i ha posat 29 denúncies en el marc de l'operatiu especial de vigilància de Setmana Santa al Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre. D'aquestes, 150 inspeccions i onze denúncies són per acampades.

La inspecció d'autocaravanes i caravanes per pernoctar en zones no habilitades ha comportat 81 inspeccions i 12 denúncies; mentre que les molèsties a animals per fer cas omís a indicadors limitadors d'accés han generat tretze inspeccions i quatre denúncies.

Per risc d'incendis s'han fet 101 inspeccions per coure menjar prop de zones forestals i 74 per fer focs d'esbarjo. El dispositiu també s'ha centrat en fer una vigilància preventiva per facilitar l'accés als espais naturals de forma controlada.