Imatge de l'evacuació mèdica d'un pacient amb un debut diabètic a Vila-seca

Rescaten pel balcó una persona amb debut diabètic a Vila-seca

La pacient, amb un problema d'obesitat, no podia moure's i tampoc podia ser evacuada per les escales

Tarda moguda la d'aquest dijous a la Pineda, a Vila-seca, sobretot per la d'una dona que ha descobert que pateix diabetis avui mateix. El personal mèdic del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), els Bombers de la Generalitat i la Policia Local de Vila-seca ha pogut evacuar una persona amb debut diabètic que estava a casa seva i no podia moure's. La pacient, que patia un problema d'obesitat, ha patit una hiperglucèmia fins a 550 de sucre, no podia caminar i tampoc era possible evacuar-la per les escales del seu immoble.

Per això, quatre dotacions dels Bombers s'han desplaçat fins a l'habitatge de la persona afectada amb personal del Grup Operatiu de Suport (GROS), amb un vehicle amb grua i una llitera especial. El personal mèdic i els bombers han pogut estabilitzar la pacient i l'han evacuat a través del balcó. Fins i tot s'han hagut de serrar els barrots del balcó per poder fer passar la llitera.

Per evacuar-la, el seu problema d'obesitat suposava una dificultat logística que impedia traslladar-la en una ambulància corrent. Per això, s'ha habilitat un camió del SEM i finalment ha sigut evacuada a l'Hospital Sant Joan de Reus. En l'actuació també hi han col·laborat els agents de la Policia Local de Vila-seca.