Un dels gossos rescatats a Banyeres.

Rescaten disset gossos que malvivien en una finca a Banyeres del Penedès

Es denunciarà el responsable dels animals per un delicte de maltractament

L'Ajuntament de Banyeres del Penedès ha rescatat disset gossos que es trobaven en condicions deplorables a una finca del municipi. Els animals malvivien en un recinte tancat que estava a prop d'una riera al nucli de Saifores. Estaven tancats en gàbies plenes d'excrements, deixalles i aigua putrefacta.

Des del consistori expliquen que ja feia temps que es preparava l'actuació de forma conjunta amb Agents Rurals i protectores d'animals. L'avís l'havia donat una persona que va passar per la zona i va veure els gossos al recinte. Finalment, aquest dimecres 19 d'octubre al matí s'ha fet l'operatiu conjunt amb Agents Rurals i voluntaris de dues protectores.

Animals amb ferides, infeccions i lesions

Els animals mostraven un aspecte famèlic i alguns d'ells tenien ferides, infeccions i lesions. Els Agents Rurals han aixecat una acta administrativa i han precintat el recinte. Des de l'Ajuntament han avançat que denunciaran el responsable dels animals, un veí de Banyeres que es dedica a la caça, per un delicte de maltractament.

«Ens hem trobat fractures de pota, ferides obertes malcurades i diverses infeccions», ha explicat Julen Palomo, de la protectora ADAP. Palomo creu que els gossos «han sobreviscut gràcies a veure aigua de pluja i a menjar-se els seus propis excrements». A dins el recinte, els voluntaris també han trobat restes d'ossos de dos gossos.

Les protectores han comprovat que quinze dels disset gossos duien xip, fet que permetrà saber a qui pertanyen exactament. Fa un mes es va dur a terme una operació similar, en aquell cas per desmantellar un viver il·legal de fures a Cunit.