Imatge d'un dels gossos que han trobat a la finca de l'Aldea

Rescaten tres gossos en condicions pèssimes d'una finca de l'Aldea

La protectora Arca busca una família perquè els aculli o els adopti

El SEPRONA de la Guàrdia Civil ha rescatat recentment tres gossos que es trobaven en pèssimes condicions en una finca de l'Aldea, al Baix Ebre. Segons ha informat la protectora Arca, van rebre una trucada per part del SEPRONA demanant-los ajuda per poder acollir els tres animals.

Quan els agents del SEPRONA i els tècnics de la protectora van arribar al lloc, van trobar-se els gossos en unes  «condicions pèssimes». Els animals vivien dins d'unes gàbies i casetes on la brutícia i la deixadesa eren «indescriptibles», apunten fonts de la protectora. A més, els tres gossos estaven encadenats, molt bruts i amb aigua «imbevible» i pollastres morts com a únic aliment. «L'olor i la deixadesa eren insuportables», lamenten els encarregats de la protectora Arca.

Els tres gossos estaven molt espantats i fins i tot mossegaven els agents i els tècnics «pel propi pànic», tot i que un cop salvats, expliquen que els animals s'han calmat i fins i tot han pogut veure «l'agraïment al seu rostre». La Guàrdia Civil s'ha fet càrrec del cas i ha obert les investigacions i denúncies pertinents.

Imatge dels gossos que han trobat a la finca de l'Aldea
Els gossos vivien tancats en gàbies plenes de brutícia | ARCA Protectora International

Pel que fa als tres animals rescatats, han entrat a viure a les instal·lacions de la protectora Arca, al terme municipal d'Aldover, on els han netejat i els han proporcionat bon aliment, aigua neta i llibertat. Els han rebatejat amb els noms d'Ivan, Nacho i Valery, i els tres animals tenen 2 anys els dos primers i 1 any la darrera.

Ara, doncs, des de la protectora han informat que els tres gossos busquen una família que els aculli o els adopti. En una publicació al seu perfil de Facebook —on també han compartit diverses imatges de les condicions amb què es trobaven els gossos—, demanen que si algú vol fer un donatiu a la protectora perquè pugui cuidar tots els animals que hi viuen, qualsevol ajuda serà ben rebuda.