Operaris d'Adif i de Renfe fent tasques per retirar la locomotora accidentada en el xoc amb un tren regional a Vila-seca

Retiren el comboi accidentat a Vila-seca i els trens ja poden circular per dues vies

Una vintena d'operaris han treballat durant la nit per traslladar el tren de passatgers als tallers

Aquesta passada matinada s'ha retirat de la via el tren de passatgers accidentat el passat diumenge a la nit a Vila-seca, després d'una topada amb una locomotora. Una vegada s'ha retirat el comboi, s'ha restablert la circulació per ambdues vies entre Tarragona i la bifurcació de Vila-seca, que durant la jornada de dilluns es va fer només per via única, provocant retards i afectacions en el servei.

En aquest sentit, hi han treballat una vintena d'operaris d'Adif i Renfe. L'operador ferroviari ha explicat que els treballs s'han fet durant la nit per «la complexitat dels treballs» i per «no interferir» en el servei de viatgers. El tren sinistrat ha estat traslladat per un tren-taller a un taller de Tarragona, el lloc on es faran les reparacions dels danys.

Cal recordar que l'accident entre un tren Regional i una locomotora va tenir lloc la nit de diumenge molt a prop de l'estació de Vila-seca. A conseqüència del xoc, una trentena de persones van patir ferides de diversa consideració. A hores d'ara, només una de les persones roman ingressada, concretament a l'Hospital Vall d'Hebron.

Les causes de l'accident s'estan investigant

Els Mossos d'Esquadra tenen oberta una investigació per tal d'esclarir les causes del xoc i durant aquest dilluns han analitzat els combois 'in situ' i també amb un dron. En aquest sentit, el portaveu del Sindicat Espanyol de Maquinistes Ferroviaris (Semaf), Luís Moyano, ha explicat que el maquinista de la locomotora va comunicar al centre de control que tenia una fallada als frens.

Tot i això, el conductor del tren de viatgers no va rebre l'avís, tot i que va veure llums al fons de la via i va pensar que un altre tren venia de cara, motiu pel qual va endur-se els passatgers del primera cotx cap enrere abans del xoc. Moyano ha assenyalat que «tot apunta a una avaria mecànica dels frens de la locomotora de mercaderies».

El representant del sindicat de maquinistes ha defensat l'actuació dels conductors dels trens, assenyalant que va ser «molt meritòria» i que gràcies a ells «l'accident no ha tingut conseqüències més greus».