Imatge d'una pintada a la plaça del Rei de Tarragona

«Ricomà paga la coca»: Tornen a pintar la façana de la parròquia de la Trinitat

Després d'interpel·lar Ballesteros, el 2018, el grafit ha 'reaparegut' a la plaça del Rei | L'actual alcalde ha respost amb ironia a les xarxes socials

La història es repeteix a la ciutat de Tarragona. Mateix escenari, mateixa bretolada… però diferent alcalde. Després del «Ballesteros paga la coca», el desembre de 2018, arriba la versió Ricomà. La grafia semblant i el color, gairebé idèntic, configuren l’enèsima i desafortunada pintada a la façana de la parròquia de la Santíssima Trinitat, a l’emblemàtica plaça del Rei tarragonina.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

«Ricomà paga la coca 1r aviso» és el missatge ‘críptic’ que s’ha pogut llegir al bell cor de la Part Alta, un text i una acció que l’alcalde republicà s’ha pres amb humor, ironia i una certa dosi de gramàtica. A les xarxes socials, acompanyant la fotografia dels fets, Pau Ricomà ha apuntat: «No sé si ‘paga’ és present d’indicatiu o imperatiu. Present: convido a coca. Imperatiu: he de convidar a coca. No voldria que ningú es creés falses expectatives». «Ni pago cap coca de cap especialitat a ningú, ni penso convidar a futur. Digueu-me garrepa, si voleu», ha assegurat.

Lluny de la broma, la pintada és l’últim episodi de la degradació, incivisme i poc respecte cap al patrimoni històric de la ciutat, que sovint apareix brut, tacat i atacat per individus poc avesats a l’estima de l’espai comú i els carrers compartits. Serà l’últim alcalde que hagi de ‘pagar la coca’? Esperem que sí.