Primer pla de coure.

Caçat a l'N-420 després d'un assalt: els Mossos al·lucinen amb el botí

El detingut, que només tenia 21 anys i era d'Oviedo, va donar explicacions incongruents a la policia

Surrealista robatori a la Terra Alta. Els Mossos d'Esquadra van al·lucinar amb el botí que van trobar en un cotxe que circulava per l'N-420 el passat dijous 2 de juny. Gairebé 1.300 quilos de coure posats en sacs i una explicació que era totalment incongruent van acabar amb un detingut per un robatori.

Els fets van passar cap a un quart de tres de la matinada. La vigilant de seguretat d'una ferrovellera de Gandesa, situada al voral de l'N-420, va alertar els Mossos d'Esquadra quan va veure a través de les càmeres de seguretat que tres persones saltaven la tanca i omplien diversos sacs amb coure.

Fins a 15 sacs plens de coure

En total van ser fins a 15 els sacs que els tres lladres van arribar a omplir. Tot seguit, la vigilant de seguretat va observar com els treien fora per deixar-los preparats per recollir i fugir amb el botí.

Així ho van fer, però la vigilant ja havia alertat la policia catalana, la qual va iniciar una operació per trobar els lladres.

Gràcies a la descripció del vehicle que va facilitar la dona, els Mossos d'Esquadra van aturar poc després un cotxe a Cobera d'Ebre. Circulava per l'N-420 en direcció a Móra d'Ebre i només hi havia un ocupant i sacs buits.

Quan els Mossos d'Esquadra van preguntar-li pels 8 sacs buits, que a més tenien la mateixa marca comercial que els de la ferrovelleria, el jove va donar explicacions incongruents.

A banda dels sacs que van treure fora carregats amb el coure, valorat en uns 9.600 euros, els Mossos van trobar també vuit sacs més buits, preparats per acabar d'emplenar, a l'interior de l'establiment. Tots eren d'una mateixa marca comercial concreta.

El detingut, veí d'Oviedo de 21 anys, va declarar als jutjats de Gandesa com a investigat per un suposat delicte de robatori amb força amb grau de temptativa i va quedar en llibertat amb càrrecs. Els Mossos segueixen buscant els altres dos homes que haurien participat juntament amb ell en els fets.