Façana de l'església de Sant Francesc de Reus

Roben les caixes dels donatius de l'església de Sant Francesc de Reus

Els fets s'han denunciat als Mossos d'Esquadra i s'estan investigant

Una o diverses persones va entrar a robar a l'església de Sant Francesc d'Assís de Reus, al carrer de Misericòrdia, la nit de dissabte a diumenge d'aquest cap de setmana, 13 i 14 de febrer respectivament. Es desconeix quina quantitat de diners es van endur perquè van arrencar les caixes en forma de guardiola que hi ha a les parets del temple i on els feligresos i fan els donatius.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Els Mossos d'Esquadra han confirmat a aquest mitjà que s'està investigant el cas després que es rebés, durant el dia d'ahir mateix, la denúncia pertinent. També ho confirma el rector de la parròquia de Sant Francesc d'Assís, mossèn Josep Maria Gavaldà, que també vol tranquil·litzar els feligresos i la comunitat de l'Església en relació amb el succés.

Roben els donatius, però cap objecte de valor

«No ens ha desaparegut cap objecte de valor ni hi ha hagut cap destrossa, per dir-ho així, de vandalisme», aclareix. Els fets van passar la nit de dissabte a diumenge perquè va ser el matí del diumenge quan el capellà va entrar al temple per preparar les misses dominicals i es van trobar amb els efectes provocats pel lladre o lladres quan van arrencar les caixes dels donatius de la paret, on sí que ha quedat una part afectada.

Tal com també exposen els Mossos d'Esquadra, es desconeix per on podien accedir a l'interior del temple, i és una de les qüestions que s'està investigant. La porta principal de l'església, segons els primers indicis, no hauria estat forçada. Mossèn Gavaldà insisteix que «en tot cas, no devia ser gran cosa», tot i que desconeixen la quantitat que hi havia a les guardioles aquella nit.

Apunta, això sí, que «només devien buscar els diners, perquè hi ha altres coses que no les han tocat». No només perquè no s'hagi malmès el patrimoni del temple, sinó perquè tampoc es van endur, per exemple, un ordinador. Van regirar tot l'espai, i sí que es van endur algunes claus i, per tant, mossèn Gavaldà admet que ara «la feina és revisar les claus i els panys, però gràcies a Déu no ha sigut res greu, podríem dir».