Imatge d'una persona detinguda

Ensurt en un convent de Valls: una monja fa fora el lladre i evita un robatori

En ser descobert, el lladre va deixar anar un portàtil, va fer una empenta a les monges i va escapar

El dia 1 de maig passat una monja del convent de les Monges Mínimes  de Sant Francesc de Paula del monestir d'Immaculada de Valls va poder evitar el robatori d'un portàtil i va fer fora un  lladre.

Segons avança ElCaso.com, cap a les 11.30 h una de les monges d'aquesta congregació va veure un home a l'interior del convent. Quan la dona li va preguntar si necessitava alguna cosa, va donar respostes estranyes, fet que va posar en alerta la monja.

Més tard, altres membres de la congregació van alertar que algú s'havia emportat els diners del cistell de la recaptació de la missa del matí, uns  120 euros. Les monges també van veure que el lladre portava alguna cosa amagada sota la samarreta.

Es tractava d'un ordinador portàtil, que també havia robat. En ser descobert, el lladre va deixar anar el  portàtil, va fer una empenta a les monges i va escapar, saltant el mur del monestir, situat al carrer Sor Filomena Ferrer.

Un lladre conegut

Poca estona després, en un carrer proper, un desconegut  va intentar entrar en una casa propera, també per robar. Els veïns el van veure i el van fer fora. Amb la col·laboració de les monges i dels veïns de la casa propera on també hi va poder entrar, la policia va  identificar l'home, que és conegut i té diversos antecedents per delictes relacionats amb robatoris i furts.

En aquest sentit, l'home va ser detingut el passat 12 de maig. Es tracta d'un veí de Valls, de nacionalitat espanyola i de 52 anys. La monja que es va enfrontar i també les víctimes  del robatori de després, el van identificar en la seu judicial.

L´home està acusat d´un delicte de robatori amb intimidació, per haver amenaçat les monges, i també per un robatori amb força en grau de temptativa, per l´intent de robatori posterior.