Entren a robar a l'escola Alberich i Casas la nit abans de tornar a les aules

Finalment, el centre ha rebut dos alumnes d'educació infantil

La tornada a les aules ha estat especialment accidentada a l'escola Alberich i Casas de Reus. Aquesta nit, vigília de la reactivació presencial del centre segons les instruccions d'Ensenyament, uns lladres han entrat a robar a l'escola. Segons ha informat Canal Reus TV i ha pogut confirmar TarragonaDigital, s'han endut material tecnològic, com ordinadors i tauletes.

El centre ha rebut dos alumnes d'educació infantil a primera hora, però abans ja ha hagut de rebre a la Guàrdia Urbana de Reus, que s'hi ha desplaçat com a resposta al robatori que s'hi ha patit. L'alarma de l'edifici ha sonat i podria haver impedit que els lladres s'enduguessin més material del que ja han pres.

Amb tot, l'equip directiu ha pogut posar en marxa tant la rebuda dels alumnes com l'activitat no presencial que, aquests mesos, s'ha convertit en l'habitual per a qualsevol centre educatiu. En el seu cas, de fet, en paral·lel a la rebuda dels alumnes d'educació infantil, preparen per dijous la tornada dels de primària.

Façana exterior de l'escola Alberich i Casas de Reus
Imatge d'arxiu de l'escola Alberich i Casas. | TarragonaDigital

La tornada a l'escola, testimonial

Com a la majoria de centres educatius, la tornada presencial d'alumnes ha estat testimonial. L'Alberich i Casas és un dels pocs centres de Reus que tenia previsió de rebre canalla des d'avui dilluns. Altres ja sabien amb antelació que no hi aniria cap alumne d'educació infantil.

A l'Alberich havien arribat a comptar amb cinc alumnes d'infantil entre les seves previsions. Aquests darrers dies, però una de les famílies es va fer enrere i, finalment, avui només dos dels quatre alumnes han anat a escola. És una dinàmica que s'ha reproduït a força centres tant de Reus com d'arreu del país.

Tutories setmanals a sisè de primària

On sí que s'espera afluència d'alumnes és a les tutories de sisè de primària. En el cas de Reus, totes les escoles públiques han organitzat una sessió setmanal de tutoria presencial. No es farà classe lectiva, sinó que s'ha pensat com un espai per poder fer un tancament del curs, sobretot tenint en compte l'impacte del coronavirus i del confinament en l'alumnat.

En aquestes sessions sí que es preveu rebre un gruix important dels alumnes, especialment perquè acaben etapa formativa. La planificació que s'ha fet és organitzar-ho com un espai on compartir experiències, tornant a classe, per tant, sense recuperar el format de classe presencial.