La central nuclear Vandellòs II des de la platja de l'Almadrava

Roben a l'inspector del CSN durant el simulacre anual de Vandellòs II

El CSN nega que l'aparell sostret contingui informació confidencial que posi en risc la central nuclear

La central nuclear de Vandellòs II, el passat dijous 16 de desembre, feia el simulacre anual conforme als requeriments establerts al seu Pla d'Emergència Interior. En aquest, participava el Consell de Seguretat Nuclear (CSN), des de la Sala d'Emergències (SALEM) com des del Centre de Coordinació Operativa (CECOP) de Tarragona. 

Durant el simulacre, un inspector del CSN va ser víctima d'un robatori a l'interior del seu vehicle durant el seu estacionament a Mont-roig del Camp.

Roben l'ordinador d'un inspector

El Consell de Seguretat Nuclear (CSN) ha denunciat als Mossos d'Esquadra el robatori de l'ordinador d'un inspector de l'organisme aquest passat dijous. Un incident que va succeir durant el simulacre anual a la central nuclear de Vandellòs II.

Segons el CSN, l'aparell no contenia informació confidencial sobre la protecció física de la central ni informació tecnològica que comprometin la seguretat de la instal·lació. En un comunicat, han assegurat que calen diverses claus per accedir a l'ordinador, que emmagatzemava documentació de caràcter personal i laboral.

D'altra banda, el CSN descarta que la motivació del robatori tingui a veure amb la informació que conté l'ordinador.

Segons el CSN, l'aparell estava dins una motxilla al seient de darrere del cotxe de l'inspector. El vehicle estava estacionat a la zona de la platja Cristall, al terme municipal de Mont-roig del Camp.

Quan l'inspector va veure que li havien trencat un dels vidres del cotxe i que faltava la motxilla amb l'ordinador, va denunciar el robatori a la comissaria dels Mossos d'Esquadra a Cambrils.