Imatge d'arxiu de l'embarcació Salvamar Fomalhaut

Rescaten a l'Ametlla tres persones en caiacs que no podien tornar a causa del vent

Una embarcació de la Creu Roja els ha recollit i els ha tornat a la platja

Les embarcacions d'emergències de Salvament Marítim i la Creu Roja s'han hagut d'activar el matí d'aquest dimarts, 11 de maig, per rescatar tres persones que es trobaven a la deriva a la platja de l'Alguer de l'Ametlla de Mar.

Segons ha informat Salvament Marítim i la Policia Local de l'Ametlla de Mar, els tres homes haien sortir del port de Calafat a remar en dos caiacs, però quan han intentat  tornar a terra, no han pogut a causa del fort vent que avui bufa al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. El vent de mestral se'ls havia endut a 2,5 miles de la costa.

Els kayakistes han sol·licitat ajuda per poder tornar a terra, i Salvament Marítim ha activat dues unitats, una aèria, l'Helimer 211, i una per mar, la llanxa Salvamar Fomalhaut. A més, la Creu Roja de Tarragona també ha activat l'embarcació L/S Atlas, la qual finalment ha recollit les tres persones i les ha pogut traslladar a terra. Dos dels homes han estat atesos per hipotèrmia.

A més de Salvament Marítim i la Creu Roja, en l'operatiu hi ha participat també la Policia Local de l'Ametlla de Mar, el Sistema d'Emergències Mèdiques i els Mossos d'Esquadra.

Consells de Protecció Civil davant episodis de vent

Davant d'episodis de fort vent, Protecció Civil  de la Generalitat demana precaució en les activitats de lleure o esports a l'aire lliure. Per activitats al mar, es demana no navegar i vigilar amb els amarratges de les embarcacions. Així mateix, és recomanable allunyar-se d'espigons, esculleres, passejos marítims i altres zones on trenquin les onades a prop, ja que podria arrossegar-nos.

Si sou a la muntanya, es recomana extremar les precaucions i no apropar-se ni passejar a prop de penya-segats. També cal tenir en compte que el vent pot arrossegar objectes voluminosos, com ara pedres per un pendent pronunciat. Es recomana, de fet, evitar parcs, jardins i zones boscoses, ja que el vent podria fer caure branques i fins i tot arbres,com el d'aquest matí al Vendrell, on un arbre ha quedat arrencat a causa de la força del vent i, per sort, no ha provocat ferits.