Cotxe accidentat

Dura sentència per al conductor de l'espectacular accident mortal del 2018 a la T-11

El jove va patir un accident a gran velocitat a la T-11, acabant caient a l'A-7, en què van morir dues noies

Quatre anys després arriba el càstig per al culpable d'un dels accidents que més van impactar els ciutadans de la demarcació de Tarragona en els últims anys. Els fets van passar el 3 de febrer del 2018. A primera hora del matí, a les 08.42 hores, els serveis d'emergències van rebre un avís per un greu accident a la T-11. Un vehicle havia perdut el control fins al punt que havia acabat a la carretera A-7, la qual passa per sota de la T-11 en el tram de la rotonda de les Gavarres.

A conseqüència d'aquest fatídic accident van perdre la vida dues noies, una de 19 i una de 27 anys, que acompanyaven el conductor —en aquell moment de 22 anys— al vehicle que va patir el sinistre. El jove conductor també va quedar ferit greu.

L'accident va impactar els veïns i veïnes, per l'espectacularitat dels fets i també per la mort de les dues noies. Els Mossos d'Esquadra, en la seva investigació, van constatar que el jove circulava a 145 quilòmetres per hora en el moment de l'accident. Quan va entrar a la rotonda de les Gavarres a aquesta velocitat, va perdre el control i va acabar caient a l'A-7.

Aquell mateix cap de setmana també van perdre la vida quatre persones més a les carreteres tarragonines. Dos dies molt negres amb l'accident mortal a la T-11, un xoc múltiple amb tres morts a l'N-340 a Coma-ruga i un atropellament mortal a l'Aldea.

Quatre anys de presó per al conductor

Ara, quatre anys després, l'Audiència de Tarragona ha condemnat a quatre anys de presó el noi que conduïa el vehicle accidentat. La jutgessa el condemna pels delictes d'homicidi per imprudència greu, contra la seguretat viària per conducció temerària, per estar sota els efectes de l'alcohol i circular sense permís.

La sentència també recull que el condemnat haurà d'indemnitzar amb 179.996,45 i 167.032, 04 euros a les famílies de les víctimes en concepte de responsabilitat civil i 4.980 euros al Ministeri de Foment per reparar els danys causats a la infraestructura. A més, li prohibeixen conduir vehicles de motor durant sis anys.

En la sentència de la magistrada del Jutjat Penal número 4 de Tarragona s'indica que ha quedat provat que l'acusat conduïa a una velocitat de 117 quilòmetres – amb un marge de 9 km/h- a l'entrada de la rotonda de les Gavarres, punt on es va produir l'accident mortal, i que superava en 65km/h la velocitat permesa en aquesta via. La jutgessa també ha dictaminat que el conductor va perdre el control del vehicle, va xocar contra el mur de la infraestructura i va caure més de nou metres cap a l'A-7, després de donar una volta a la campana.

A conseqüència de la caiguda, les dues víctimes, que duien el cinturó de seguretat, van patir lesions múltiples, entre elles ruptura cardíaca, traumàtica, i esclat hepàtic i esplènic, que els van causar la mort a l'acte. A més, la magistrada assenyala que també ha quedat comprovat que l'acusat conduïa sota els efectes de l'alcohol, amb el resultat d'entre 1.318-1.882 gr/l.

El jove ja tenia una sentència prèvia de prohibició de conducció

En la sentència, també s'ha tingut en compte l'agreujant de reincidència perquè l'home tenia una sentència del març del 2015 del jutjat penal de Lleida que el condemnava a un any i un dia de sense conduir per un delicte de conducció de vehicles sota els efectes de l'alcohol i per circular sense permís.

En les conclusions finals, el Ministeri fiscal va demanar una pena de 4 anys pel delicte d'homicidi imprudent i la inhabilitació del sufragi passiu mentre compleixi presó, així com la pena de sis anys de prohibició del dret de conduir vehicles de motors.

Per la seva banda, les acusacions particulars que representaven les famílies de les víctimes sol·licitaven, una d'elles 14 anys de presó i 22 anys sense carnet i l'altra, un total de 8 anys i sis mesos de presó.

Xavier Prats, advocat de la família d'una de les víctimes, valora que la condemna hagi estat «dura» i que s'hagi imposat a l'acusat la pena màxima pel delicte d'homicidi imprudent. Prats també celebra que l'Audiència de Tarragona hagi augmentat la indemnització que inicialment oferia l'asseguradora en més de 100.000 euros.