Escorcoll d'un domicili i detenció d'un dels integrants del grup criminal dedicat al tràfic de marihuana i vinculat a l'homicidi de Flix

El crim torna a escena: Set detinguts per la mort d'un home en un narco assalt a Flix

Els fets es van produir l'agost del 2020 en una masia del Parc Natural de Sebes | Els Mossos han arrestat vuit persones més, relacionades amb el cas

Els Mossos d'Esquadra han detingut els set presumptes autors de la mort d'un home trobat sense vida enmig d'una plantació de marihuana a Flix (Ribera d'Ebre) a finals d'agost del 2020. La víctima, de 26 anys i nacionalitat espanyola, presentava signes evidents de violència i va aparèixer estirada al terra prop d'una masia al Parc Natural de Sebes. Els diferents indicis van portar els investigadors a concloure que la mort estaria vinculada a un assalt violent per robar les plantes de marihuana que s'estaven cultivant a la masia. L'operació policial ha acabat amb l'arrest de 15 persones —set de les quals implicades directament en l'assalt i l'homicidi— i la desarticulació d'un grup criminal dedicat al cultiu i tràfic de marihuana.

Fruit de la investigació es van poder identificar els presumptes responsables de l'homicidi —sis homes de nacionalitat espanyola i un de nacionalitat romanesa— que el dijous 27 d'agost del 2020 haurien assaltat la masia de Flix amb la intenció de robar la plantació que hi havia instal·lada. Durant el robatori va resultar mort un dels homes que custodiaven el cultiu. Entre els mesos de novembre i desembre, els Mossos d'Esquadra van realitzar un primer operatiu policial per detenir els set presumptes autors del crim i van entrar a registrar cinc domicilis a Sant Quirze del Vallès, Terrassa, i Ulldecona (Montsià). En aquests habitatges es van intervenir diferents tipus de drogues i estris relacionats amb el cultiu i la distribució de marihuana.

Després de passar a disposició judicial, sis dels detinguts van ingressar a presó provisional, mentre que el setè va quedar en llibertat amb càrrecs amb mesures cautelars.

Desarticulació d'un grup dedicat al tràfic de marihuana: 8 arrestats i 1.000 plantes

Fruit de la investigació, els Mossos igualment van poder relacionar una de les persones implicades en l'homicidi de Flix amb un grup criminal que explotava diverses plantacions de marihuana en diferents punts de Catalunya. En un nou operatiu en dues fases —l'última el 27 d'abril— es van arrestar 8 membres del grup criminal i es van produir cinc entrades als domicilis que tenien a Sant Celoni i Riells i Viabrea. Als domicilis, els agents van trobar-hi tres plantacions de marihuana amb gairebé mil plantes i tot el material necessari per tal de realitzar el cultiu. També van decomissar una arma de foc i més de 5.000 euros en efectiu.

Un dels arrestats va ingressar a presó provisional, mentre que els altres set van quedar en llibertat amb càrrecs.