Policia nacional

Nou cop a al tràfic de drogues a l'Ebre: set detinguts i més d'un miler de plantes

La Policia Nacional ha desmantellar dues plantacions indoor als municipis de la Ràpita i l'Aldea

La Policia Nacional ha desmantellat dues plantacions indoor de marihuana als municipis de la Ràpita i l'Aldea. En els dos operatius, els agents han intervingut 1.237 plantes i han detingut set homes, tots ells de nacionalitat albanesa, com a suposats responsables dels conreus. En un primer moment, es va escorcollar una nau a la Ràpita on l'organització havia construït un sistema d'envans per separar les diferents zones de conreu.

Els investigadors creuen que la nau, de 2.000 metres quadrats, funcionava des de fa dos anys i podia haver produït 20.000 plantes anuals. En l'operatiu, que va comptar amb la col·laboració de la Policia Local, van decomissar 30 quilos de cànnabis, 737 plantes i 1.200 euros en efectiu. Cinc homes, que serien els 'jardiners' de la plantació, van ser detinguts.

En una segona fase de l'operatiu, la policia espanyola va escorcollar una nau de 500 metres quadrats al terme municipal de l'Aldea on van trobar una plantació indoor de marihuana dividida en dues zones de conreu. Allà es van intervenir 500 plantes de marihuana, en avançat estat de floració i a punt de recol·lectar, i es va detenir dos homes més.

Els detinguts eren «l'últim esglaó de l'organització criminal»

En un comunicat, la Policia Nacional ha explicat que els detinguts, tots ells de nacionalitat albanesa, serien suposadament els jardiners que tenien cura de la plantació i ocupaven «l'últim esglaó de l'organització criminal». Segona la policia espanyola, aquestes persones haurien estat captades al seu país d'origen per màfies a canvi d'una quantitat de diners mensual, entre els 1.500 i 3.000 euros.

Els detinguts pràcticament no sortien de les naus, on tenien habilitada una zona per dormir i menjar. En aquest sentit, tenien la responsabilitat de controlar i supervisar tots els sistemes de la plantació, facilitant el seu correcte desenvolupament. Les naus, a més, disposaven d'un «sofisticat» sistema de càmeres exteriors, que els aportava seguretat davant de qualsevol acció policial.

Durant l'escorcoll també es van decomissar nombrosos aparells de climatització, entre làmpades, ventiladors, extractors d'aire, filtres, estacions meteorològiques per al control de temperatura així com productes de jardineria, com llavors i fertilitzants, entre d'altres. Als de detinguts, a banda d'un suposat delicte contra la salut pública, se'ls investiga també per defraudació del fluid elèctric.