Pla general d'un cotxe dels Mossos d'Esquadra davant l'edifici del 112

USPAC nega que la detenció d'un mosso estigui relacionada amb el tràfic de drogues

El sindicat assegura que ha estat arrestat i posat en llibertat de manera immediata per la Divisió d'Afers Interns per una altra causa

El sindicat USPAC dels Mossos d'Esquadra ha assegurat aquest dimecres al vespre que el mosso arrestat aquest dimecres «no ha estat detingut per cap fet relatiu al tràfic de drogues o col·laboració amb cap organització criminal», sent «incertes» les informacions publicades. USPAC ha confirmat que ha estat detingut i posat en llibertat de manera immediata per una altra causa.

En un comunicat, ha afegit que «en les Diligències Prèvies núm. 24/2022 que segueixen davant el Jutjat d'Instrucció núm. 2 de Reus per suposats delictes contra la salut pública, no ha estat citat com investigat, no s'ha adoptat cap mesura cautelar, no s'ha ordenat posar-ho a la seva disposició ni consta que sigui investigat en aquest jutjat ni en cap altre per aquests fets».

En aquest sentit, USPAC ha assenyalat que «el motiu de la seva detenció i immediata posada en llibertat per la Divisió d’Afers Interns és per, suposadament, haver accedit a la base de dades policials per a informar sobre les càrregues d'un vehicle a un ciutadà que l'anava a comprar».

USPAC anuncia una querella criminal contra la filtració de la causa judicial

Sobre la qüestió, ha afegit que «l'única connexió amb la causa oberta és que el ciutadà tindria les trucades intervingudes i és investigat en aquesta causa per delictes que res tenen a veure amb el vehicle». USPAC preveu que «el Jutjat d'Instrucció núm. 2 de Reus obri una peça separada i remeti les actuacions als jutjats de Tortosa per a determinar si va existir revelació de secrets o una mera infracció disciplinària per consultes indegudes».

Finalment, USPAC ha afirmat que aquest dijous «s'interposarà una querella criminal per delicte de revelació de secrets contra els responsables de la Divisió d’Afers Interns o dels funcionaris que hagin filtrat informació d'una causa judicial declarada secreta».