Imatge de la planta química, després de l'explosió

S'aixeca el confinament per l'explosió química de la Canonja

Protecció Civil recomana mantenir-se tancat si es nota presència de fum

ACTUALITZACIÓ - 21:45 h

Protecció Civil ha aixecat la recomanació de confinament preventiu a la Canonja, la Pineda de Vila-seca i el barri de Bonavista i la zona de la Universitat Laboral de Tarragona a conseqüència de l'explosió en una indústria química. Emergències manté la recomanació de mantenir-se tancat en cas que es noti presència de fum. L'explosió, que ja s'està investigant, ha provocat vuit ferits, un d'ells crític, i una persona està desapareguda. A més, una persona ha perdut la vida a Tarragona després de l'esfondrament d'una planta en un edifici.

Tal com ha explicat la consellera de Salut, Alba Vergés, en la seva compareixença al CECAT, ara mateix hi ha una persona ferida crítica i una altra de molt greu, ingressats a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona; un ferit menys greu al Joan XXIII de Tarragona i cinc ferits lleus, alguns dels quals ja han estat donats d'alta —la resta, dos, són a l'Hospital Sant Joan de Reus.

ACTUALITZACIÓ - 20:50 h

Ara mateix hi ha fins a sis persones ferides de diversa consideració —dos ferits crítics; dos molt greus i dos menys greus— arran de l'explosió química a la Canonja. Una persona ha desaparegut i una altra ha perdut la vida en un immoble del barri tarragoní de Torreforta. Aquesta mort, precisament, s'ha produït arran de l'enfonsament d'un habitatge, provocat per l'ona expansiva de l'incident.

En aquests moments, l'alerta a la zona disminueix. Els Bombers han aconseguit apagar les flames de la planta d'IQOXE i la circulació de trens s'ha restablert. Membres del govern, amb Quim Torra al capdavant, estan gestionant l'emergència des del CECAT, al terme municipal de Reus. L'alcalde tarragoní, Pau Ricomà, i l'alcalde de la Canonja, també hi són.

Imatge de la planta química, després de l'explosió
Imatge de la planta química, després de l'explosió | Cedida

ACTUALITZACIÓ - 19:58 h

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) confirma que hi ha quatre ferits greus, amb pronòstic de grans cremats. Una altra persona, amb pronòstic encara més greu, ha estat evacuada cap a l'Hospital Universitari de la Vall d'Hebron. El president Torra i membres del seu gabinet ja s'han mobilitzat a la zona. 

Ara mateix, hi ha una víctima mortal, que ha perdut la vida en un immoble de Torreforta. La defunció, segons les primeres informacions, estaria relacionada amb l'explosió. S'ha pogut confirmar que el fum no és tòxic; tot i això, els veïns es queixen de la forta pudor.

ACTUALITZACIÓ - 19:25 h

La circulació de trens entre Tarragona i Port Aventura ha quedat suspesa, per ordre dels Mossos d'Esquadra. Des de l'AEQT han explicat que núvol de fum no és tòxic, tot i que des del departament de premsa dels Bombers han assegurat que sí. El confinament, ara per ara, queda restringit a la Canonja i Vila-seca.

Segons les últimes informacions, hi hauria almenys cinc persones ferides. El president Quim Torra i el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, es desplacen a Tarragona per seguir els fets.

ACTUALITZACIÓ - 19:15 h

Protecció Civil ja ha activat l’alerta PLASEQCAT arran de l’explosió a la planta de l’empresa IQOXE, al polígon químic sud de Tarragona. Ara per ara, hi hauria fins a quatre persones ferides greus, i s’han hagut d’evacuar diverses instal·lacions esportives de la zona, al terme municipal de la Canonja. El departament de premsa dels Bombers ha confirmat que el fum és tòxic.

L’espetec s’ha notat des de diversos punts de la geografia del Camp de Tarragona, diversos quilòmetres al voltant. La ciutadania ha vist un raig de llum i instantàniament s’ha sentit l’explosió. Els Mossos d’Esquadra, per la seva part, ja hi han enviat tots els efectius disponibles i demanen que ningú s’acosti a la zona.