Els nínxols del cementiri d'Amposta ensorrats per les pluges

Tragèdia artística al cementiri pels forts aiguats que han caigut a l'Ebre

L'ajuntament contacta amb les famílies per oferir-los una solució

La tongada de fortes pluges dels últims dies han provocat greus conseqüències al municipi d'Amposta. Segons ha informat l'Ajuntament de la capital del Montsià, les pluges constants van acabar provocant l'enderroc de sis nínxols del cementiri datats de principis del 1900. Els fets van succeir el dilluns al matí.

Els nínxols que van caure al cementiri ampostí formen part del centenar que el consistori tenia identificats pel seu mal estat i tenien risc d'ensorrament. En els últims mesos també se n'ha identificat els propietaris.

El personal de Serveis Municipals i de Remsa, empresa concessionària del servei, va netejar les runes després del despreniment el mateix dilluns al matí. També en va valorar els danys dels nínxols del voltant i la seva protecció.

Després d'aquestes actuacions, s'han posat en contacte amb totes les famílies afectades. Se'ls ha explicat la situació que es viu i se'ls ofereix una solució segons la situació de cada nínxol.

L'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, ha explicat que «el que ha passat avui posa en evidència la necessitat de disposar d’uns recursos econòmics específics per a fer un manteniment real del cementeri». Ha recordat que «durant dècades això es va oblidar completament».

«Som els primers en anys que posem fil a l’agulla i precisament per això mateix vam recuperar la quota de manteniment del cementiri, que no portem ni un any recaptant, i destinarem tots aquests recursos en la reforma i ampliació de l’espai», argumenta el batlle.

De fet, l’alcalde recorda que ja està redactat el projecte bàsic de reforma i ampliació i «des dels serveis jurídics i tècnics de l’Ajuntament es treballa perquè abans d’acabar el 2022 estigui ja adjudicat el manteniment, reforma i ampliació».

«Durant dècades no s’havia fet cap inversió al cementiri, ni cap regularització, i per això la feina que s’ha fet els últims dos anys, identificant tots els propietaris i fixant una taxa, és bàsica per començar a treballar per la millora de l’espai», afegeix Tomàs.