Servei de socorrisme a la platja de Torredembarra

Sorprenent troballa d'un submarinista a Torredembarra: un crani humà al fons del mar

Els fets han tingut lloc aquest dissabte al matí, entre Nova Torredembarra i Clarà Mar

Sorpresa matinal aquest dissabte a la platja de Torredembarra, quan un submarinista que bussejava a uns 100 metres de la vora del mar ha trobat un crani humà. Els fets, segons ha avançat el 'Diari de Tarragona', han tingut lloc entre les zones de Nova Torredembarra i Clarà Mar, poc després de les onze del matí.

El submarinista estava bussejant buscant petxines, quan ha vist alguna cosa en el fons marí i s'ha acostat a mirar. Allà, a quatre metre de profunditat, ha trobat semienterrat un crani humà. Segons el citat mitjà, l'ha recollit amb malla en què portava les petxines i ha sortit a la platja, a la zona dels Muntanyans, avisant el servei de socorrisme.

El responsable del servei ha trucat a la Policia Local de Torredembarra que ha avisat la Guàrdia Civil, que té la competència dels fets que tenen lloc dins de la mar, i ambdós cossos de seguretat s'han personat a la torre de vigilància on esperava el submarinista.

Recerca per identificar de qui és el crani

Els agents de la Guàrdia Civil han recollit el testimoni del submarinista i s'han fet càrrec del crani, que ha estat transportat per la funerària. A partir d'aquí, la Benemèrita obre una investigació per tal d'identificar de qui és el crani que el bussejador ha trobat a 100 metres de la platja de Torredembarra.

Els investigadors realitzaran proves d'ADN i altres anàlisis al crani per tal de conèixer si la persona està a la base de dades o si les perquisicions seran més complicades.