Pla general d'una furgoneta de la Guàrdia Urbana de Tarragona davant la comissaria del cos policial

Suspenen un agent de la Guàrdia Urbana de Tarragona per assetjar a una dona

Segons la víctima, el policia va demanar-li el número de telèfon a canvi de no multar-la

Un agent de la Guàrdia Urbana de Tarragona ha estat suspès de les seves funcions per haver assetjat suposadament a una dona, segons ha avançat el 'Diari de Tarragona' i ha pogut confirmar l'ACN. Els fets es remunten a l'estiu de l'any passat quan la suposada víctima es va posar en contacte amb un alt càrrec del cos per explicar-li que el policia li havia demanat el telèfon mòbil a canvi de no multar-la al barri de Sant Pere i Sant Pau.

Un cop es van conèixer els fets, l'instructor va obrir diligències i un expedient disciplinari a l'agent, d'uns 50 anys, a qui se li va retirar l'arma de forma cautelar. Finalment, el cos l'ha sancionat amb un any, quatre mesos i divuit dies de pèrdua de les seves funcions i de la seva retribució.

Actualment, l'agent està de baixa des de fa més d'un any i la sanció, de la qual n'ha demanat la suspensió cautelar, se li començarà a aplicar quan es reincorpori. En aquest sentit, la dona no va presentar denúncia.

L'agent va proposar la dona retirar una multa a canvi del seu número de telèfon

Segons el relat del 'Diari de Tarragona', els fets van tenir lloc el juliol de 2021 quan una parella d'agents de la Guàrdia Urbana patrullava pel barri de Sant Pere i Sant Pau. Un dels policies va alertar a una dona que seria multada per haver estacionat malament el seu vehicle. Seguidament, l'altre agent es va acostar a la noia i, suposadament, va oferir-li retirar la multa a canvi del seu número de telèfon.

Tot i que en un primer moment la dona es va sorprendre amb la proposta i va rebutjar-la, finalment va acceptar el tracte després de la insistència de l'agent. Segons el citat mitjà, suposadament, l'agent va enviar missatges a la dona a través de WhatsApp. Arran d'això, la víctima va posar els fets en coneixement d'un alt càrrec de la Guàrdia Urbana.

La dona va haver de declarar a comissaria per explicar els fets, tot i que no va voler interposar cap denúncia. En aquest sentit, el cas va passar al Departament de Recursos Humans de l'Ajuntament de Tarragona, que va acabar decidint la sanció.