L'arquebisbe amb altres capellans a la catedral de Tarragona

Suspenen un mossèn a Catalunya durant 15 anys per un cas d'abusos a menors

L'arquebisbe de Tarragona ha exhortat a Mn. Manuel M. Fuentes a ponderar el seu comportament

Novetats en el cas d'abús a menors fet públic el passat mes de febrer a la Diòcesi de Tarragona. Davant de la gravetat dels fets, l'arquebisbe Joan Planellas ha imposat, d’acord amb la Santa Seu, un seguit de penes a l'acusat, el prevere Manuel M. Fuentes i Gasó.

Per una banda, se li prohibeix, durant un any, de l’exercici públic del ministeri presbiteral  i de la docència eclesiàstica. Tampoc podrà tenir, durant quinze anys, ni veu ni vot com a  canonge  en el Capítol de la Catedral. També es fa explícita la prohibició durant quinze anys d’exercir cap responsabilitat pastoral  en una parròquia o organisme diocesà.

En aquest sentit, només podrà ser nomenat adscrit  en una parròquia, comunitat o organisme diocesà amb la prohibició expressa d’estar amb menors d’edat sense la presència d’un adult.

Al mateix temps, l’arquebisbe Joan ha exhortat a Mn. Manuel M. Fuentes a ponderar el seu comportament. També a assumir el propòsit de dur una vida d’acord amb la dignitat que correspon al seu ministeri presbiteral i a considerar la manera més oportuna de  demanar perdó a la víctima.