Palau de la Justícia a Tarragona.

Suspenen un judici a Tarragona perquè la defensa demana la recusació d'un dels jutges

Els processats van llençar la víctima des d'una altura de cinc metres a la zona d'oci nocturn del port esportiu de Tarragona

Suspès el judici contra tres homes acusats d'un delicte d'homicidi en grau de temptativa a Tarragona. El fiscal i els lletrats defensors han demanat la recusació d'un dels magistrats del tribunal perquè va participar en la fase d'instrucció. Les parts tenen tres dies per presentar l'escrit, tot i que es tracta d'un jutge que substitueix a un altre que està de baixa.

Els fets es remunten a la matinada del 5 de juny de 2017 quan els processats van llençar la víctima des d'una altura de cinc metres a la zona d'oci nocturn del port esportiu de la capital tarragonina. La fiscalia sol·licita una pena de vuit anys de presó per a cada un dels investigats i una indemnització conjunta de 20.000 euros de responsabilitat civil.

Segons l'escrit d'acusació del ministeri fiscal, un dels tres acusats va engelosir en veure la seva exparella amb «altres persones», entre ells la víctima, en un local d'oci nocturn del port esportiu. Arran d'aquest fet, els tres homes van colpejar i van empènyer la víctima al buit, que va caure d'una alçada de cinc metres.

Van tirar la víctima des d'una alçada de 5 metres

Tot seguit, els encausats van fugir amb un vehicle. A conseqüència de la caiguda, l'home va patir diverses lesions com un traumatisme cranioencefàlic i es va fracturar a la mandíbula. Per tot plegat, va necessitar tres dies d'hospitalització.

El fiscal considera que els fets són constitutius d'un delicte d'homicidi en grau de temptativa i que concorre l'agreujant d'abús de superioritat. Per això, demana vuit anys de presó per a cada un dels tres acusats i la prohibició d'acostar-se a la víctima a una distància de 500 metres del seu domicili i lloc de feina durant un període de deu anys, així com la prohibició de comunicar-se amb ella durant el mateix temps.

Alhora, sol·licita una indemnització conjunta de 20.000 euros per les lesions i seqüeles ocasionades a la víctima. Per la seva banda, les defenses en demanen l'absolució.