Imatge d'arxiu d'un accident de trànsit

Tallat un carril a l'AP-7 a l'Hospitalet de l'Infant per un camió bolcat pel vent

Un altre camió s'ha vist implicat en l'accident quan ha bolcat el primer vehicle

El fort vent que bufa des d'aquesta matinada a la demarcació de Tarragona ja ha deixat les primeres complicacions en la circulació viària. Els serveis d'emergències han rebut un avís a les 7.19 hores d'aquest matí per un accident en una de les vies més transitades, l'AP-7.

Els fets han passat a l'altura de l'Hospitalet de l'Infant, una zona on el vent bufa especialment fort. És per això que és habitual que en episodis de ventades hi hagi accidents protagonitzats per camions.

Aquest ha estat el cas aquest matí de dimarts, 22 de novembre. Dos camions s'han vist implicats en un accident. Un d'ells ha bolcat per culpa del fort vent i l'altra s'ha vist afectat quan el vehicle ha caigut a la via. 

Els serveis d'emergències han mobilitzat diverses dotacions dels Mossos d'Esquadra per ajudar a regular el trànsit, ja que hi ha un carril tallat a l'AP-7 mentre es realitzen les tasques per treure el vehicle de la carretera. També s'han mobilitzat efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i fins a cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat.

A la zona, aquesta matinada, hi ha hagut ratxes de vent de gairebé 100 km/h, i és per això que des de Protecció Civil es demana extremar la precaució durant la conducció.

Alguns dels consells que des de Trànsit aporten són moderar la velocitat en aquests episodis de vent, així com anar corregint les desviacions de trajectòria que provoquin les ràfegues. També recomanen agafar fort el volant i vigilar la distància lateral en avançaments.

Els Bombers han atès 27 avisos pel fort vent des d'aquest dilluns al vespre, la majoria per retirar branques o arbres caiguts. Les comarques amb més avisos atesos en les últimes hores (20 h a 7 h) han estat les del sud de Barcelona, amb 8, i les de Tarragona, amb 6.