Un avió de Ryanair a punt d'aterrar a l'Aeroport de Reus

Alerta: Tanquen l'espai aeri de Reus pel pas d'un coet xinès que impactarà a la Terra

Està previst que avui impacti sobre la Terra el coet xinès de 20 tones

Matí de sorpresa als aeroports catalans. Protecció Civil ha donat l'avís a primera hora que l'espai aeri català quedava tancat durant una hora a conseqüència del pas de l'objecte espacial CZ-5B per la zona.

Davant d'aquesta amenaça i la possibilitat que el coet xinès passi per territori català, s'ha decidit restringir totalment els vols des de les 09.38 hores i fins a les 10.18 hores a Catalunya i altres comunitats. A l'espai aeri català això implica que durant una hora no hi podrà haver vols als aeroports de Reus, Barcelona i Eivissa.

Les autoritats ja estaven avisades de la caiguda del coet xinès. Es tracta d'una aeronau de més de 20 tones, és a dir, similar a un edifici de 10 pisos, que el govern xinès va deixar com a runa espacial un cop va posar en marxa la seva última fase a la seva estació a l'espai.

Malgrat les múltiples advertències que van rebre sobre el perill de deixar runa espacial, van continuar amb el seu pla. Ara s'espera que el coet xinès, descontrolat, impacti a la Terra aquest divendres 4 de novembre. 

Es desconeix l'hora i el lloc exactes, tot i que està previst que ho faci a quarts de dues, amb un marge d'error d'entre tres i quatre hores, i que sigui a l'oceà Índic. Els fragments més petits d'aquesta ferralla espacial es cremaran un cop travessi l'atmosfera, però altres trossos del coet xinès sí que podrien arribar a la Terra.