Pla general d'una riera baixant amb força a les Cases d'Alcanar

Les Terres de l'Ebre comencen a recuperar certa normalitat després dels aiguats

La majoria de clients torna a tenir llum, les carreteres tallades ahir han reobert i els trens tornen a circular

Els Bombers de la Generalitat mantindran durant el matí d'avui el dispositiu d'emergències que van desplegar durant la jornada d'ahir a causa de les greus inundacions a les Terres de l'Ebre, principalment al municipi d'Alcanar. En aquest sentit, però, confien que el temporal de pluges torrencials no es repetirà. En aquest sentit, durant la nit hi ha hagut ruixats, però d'intensitat molt menor.

Aquest dijous, els municipis afectats per l'episodi de pluges torrencials comencen a recuperar certa normalitat, amb la reobertura de les carreteres que es van tallar a causa dels aiguats. Així mateix, Renfe ha recuperat ja el servei de la línia R16 de Rodalies i el pas de trens ràpids que connecten Catalunya amb la Comunitat Valenciana.

La majoria de clients afectats per talls de llum ja l'han recuperat. Segons ha explicat Protecció Civil, a Deltebre i Tortosa s'ha restablert totalment, mentre que encara queden afectats a Sant Carles de la Ràpita (47), Alcanar (31), Amposta (99), Ulldecona (39) i l'Aldea (1).

Pel que fa a persones allotjades a causa de les inundacions, Protecció Civil ha explicat que Alcanar 58 persones han passat la nit a l'hotel Carlos III, cinc a l'hotel Montecarlo i 14 al pavelló municipal. Pel que fa a Ulldecona, sis persones s'han allotjat a l'hotel Bonlloc.

Un ampli dispositiu per atendre més de mig miler d'incidències

Durant l'episodi de pluges torrencials els Bombers han desplaçat un centenar d'efectius a la zona, amb diverses dotacions terrestres, embarcacions i dos helicòpters. Així mateix, també han actuat 30 agents dels Mossos d'Esquadra, 19 efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), vuit agents rurals, dos efectius de Protecció Civil, Salvament Marítim i membres de la Creu Roja.

Des del 112 s'ha informat que fins a les sis del matí s'havien rebut 702 trucades al telèfon d'emergències 112 per 519 incidències relacionades amb les intenses pluges. La majoria s'han rebut des de la comarca del Montsià (634), amb Alcanar amb 475 avisos.

Prop d'un centenar d'avisos per persones atrapades per la pluja

Els Bombers de la Generalitat van explicar ahir al vespre que durant l'episodi de pluges torrencials a les Terres de l'Ebre van atendre prop d'un centenar d'avisos de persones atrapades per la pluja. El cos d'emergències han evacuat una vuitantena de persones al càmping els Alfacs. També es va demanar ajuda a Salvament Marítim, que han rescatat tres persones en situació crítica.

A Ulldecona, es van rescatar nou persones de masies, tres de les quals van haver de ser ateses per hipotèrmia i van ser traslladades a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. Les altres sis van ser reallotjades per familiars.