Els passatgers del tren accidentat a Vila-seca sortint de la zona de l'estació

«Tothom estava cridant»: L’esfereïdor testimoni d’un passatger del tren de Vila-seca

El xoc entre un tren Regional i una locomotora provoca 29 persones ferides, sis de les quals en estat greu

Els passatgers del tren accidentat a Vila-seca aquest diumenge a la nit han relatat les seves sensacions després de l'incident, que ha deixat 29 ferits, sis dels quals greus. En el comboi que va ser envestit per una locomotora, hi viatjaven 75 persones, una de les quals era el Lluís Alemany, que ha explicat que «ha estat un cop fort, s'han apagat les llums, ha sonat l'alarma i s'han trencat els vidres i tothom estava cridant».

Alemany, un jove veí de Palafrugell, ha explicat que han escoltat el d'una botzina i, tot seguit, s'ha produït el xoc amb la locomotora: «Un amic meu, de 19 anys, és un dels ferits i se l'han emportat  amb l'ambulància. Ha sigut una mica dur i impactant; no ens ho imaginàvem, cada setmana agafem el tren, ara fa una mica més de respecte agafar-lo», ha afegit el passatger.

La delegada del Govern a Tarragona, Teresa Pallarès, i l'alcalde de Vila-seca, Pere Segura, s'han desplaçat fins al lloc dels fets per interessar-se per les persones ferides.

«Ens hem espantat molt»

Un altre viatger del tren accident, en Rachid, ha explicat que «ens hem espantat molt amb el xoc, gràcies a deu no ha passat res». En el moment del xoc, ha assenyalat, el tren circulava a poca velocitat, afegint que si el tren hagués circulat a més velocitat, l'accident hauria estat molt pitjor. En Rachid ha estat un dels passatgers que s'ha traslladat amb els dos autobusos que Adif ha posat com a servei alternatiu.

En Jordi, un altre dels usuaris que viatjava al comboi accidentat, ha manifestat que el xoc s'ha produït poc després de sortir de l'estació de Vila-seca. En aquest sentit, ha afirmat que «un operari de Rodalies ens ha ajudat a sortir de seguida, uns 3 o 4 minuts després de l'accident, i hem anat caminant fins a l'estació, que estava molt a prop, a uns 100 o 200 metres».

Sis ferits greus a causa de l'accident

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha actualitzat aquest matí el balanç de l'accident ferroviari d'aquest diumenge a la nit a Vila-seca. En aquest sentit, es mantenen els 29 ferits, tot i que ara són sis els ferits greus que el xoc de trens va provocar, un més que el que s'havia informat. Tots ells estan ingressats als hospitals tarragonins de Santa Tecla i Joan XXIII.

Així mateix, també hi ha cinc ferits menys greus, que van ser traslladats al CUAP Salou i CUAP Cambrils, i 14 lleus, atesos al CUAPs de Salou i Cambrils i al CAP Vila-seca, tres dels quals es van traslladar amb mitjans propis. Finalment, quatre ferits van ser donats d'alta 'in situ'.