Captura de pantalla dels fets a Salou.

«Salou es va convertir en un malson»: Els durs testimonis de l'assassinat en ple carrer

Els fets van passar en una zona i en una hora en què hi havia moltes persones presents

Salou s'ha despertat totalment commocionat aquest dimarts 10 de maig. A primera hora del matí, la notícia ja corria com la pólvora: un jove va ser assassinat a sang freda la nit anterior en un dels carrers més populars de la capital de la Costa Daurada. Les cicatrius encara eren visibles aquest matí al restaurant on hi va haver el tiroteig, ja que en una de les potes de les cadires que hi ha a la terrassa encara es podien apreciar les restes d'un projectil de bala.

En el moment dels fets les imatges van circular ràpidament per xarxes socials, enmig d'una gran confusió. Vídeos que mostraven un noi retingut per diverses persones al mig del carrer, vídeos que ensenyaven el cos inert d'un jove davant del restaurant, vídeos dels presents narrant l'escena sense encara entendre què acabava de passar.

▶️ Vídeo: Assassinen a trets un home en un restaurant ple de gent de Salou

Hores després ja sabem la cronologia dels fets. Un jove de 25 anys de nacionalitat francesa i origen magrebí estava davant del restaurant El Abuelo de Salou. El local està situat al carrer Saragossa, una de les vies que compta amb diversos restaurants i locals d'oci i que té força afluència. L'hora, les 22.50, feia que hi hagués moltes persones que encara sopaven o prenien algun refresc.

Dos dels implicats van fugir corrents i la policia els busca

De sobte, tres persones van aparèixer amb la cara tapada, caputxes i mascaretes, i van anar directament cap al jove de 25 anys. Allí mateix, davant de desenes de vianants, van tirotejar-lo per l'esquena. Alguns testimonis parlen d'entre tres i quatre trets. Després van intentar fugir

Dos d'ells ho van aconseguir, corrents, mentre que un altre va ser interceptat a uns 50 metres més avall pels cambrers d'un altre restaurant. Altres testimonis van ajudar els treballadors a retenir el noi, que no és l'autor material del tiroteig, fins que va arribar la policia i el va detenir. Aquest individu, de 32 anys, segons els testimonis  anava armat amb una pistola i un ganivet.

Els Mossos d'Esquadra investiguen ara què va passar. Tot apuntaria cap a una revenja per un cas de drogues, però es mantenen totes les possibilitats obertes.

«Crèiem que jugaven amb una pistola de fogueig»

Mentrestant els testimonis d'aquesta sàdica escena encara intenten recuperar-se. Són moltes les persones que expliquen com ho van viure a través de les xarxes socials. Una jove, en una publicació, assegura que primer es creia que «estaven jugant amb una pistola de fogueig» i que per això «ens ho vam quedar mirant».

Un cop van ser conscient de què havia passat, «tots vam quedar en xoc». «Algunes persones ploraven, altres cridaven,..., ningú ho entenia», afegeix aquesta dona. I és que davant dels seus ulls s'acabava de perpetrar un crim a sang freda.