Imatge d'algunes embarcacions del Reial Club Nàutic de Tarragona que estat danyades per un tornado

Vídeo: Un espectacular tornado al Port de Tarragona provoca destrosses

Les instal·lacions i una trentena d'embarcacions han resultat afectades, provocant danys xifrats en 200.000 euros

Aquesta passada matinada, una tempesta ha afectat la zona del Camp de Tarragona, deixant pluges en diversos municipis. En aquest sentit, al Port de Tarragona el fenòmen ha provocat una mànega de mar —tornado—, que ha provocat destrosses en les instal·lacions del Reial Club Nàutic de Tarragona (RCNT). En declaracions a 'Ràdio Ciutat de Tarragona', el director esportiu del club, Alejandro Demiddi, ha xifrat en 200.000 euros els danys.

Els fets han tingut lloc al voltant de dos quarts d'una de la matinada, quan una mànega ha tocat terra a la zona del Port de Tarragona. El tornado ha provocat danys en una trentena d'embarcacions, alhora que també s'han produït desperfectes en les instal·lacions. Tot i el cop patit per l'entitat tarragonina, Demiddi ha explicat que no es preveu suspendre cap activitat.

En aquest sentit, el casal infantil que se celebra durant el matí a les instal·lacions del Reial Club Nàutic de Tarragona s'ha desenvolupat amb normalitat, tot i que alguna activitat puntual s'ha acabat suspenent. El director esportiu del RCNT ha assegurat que treballen amb la previsió de recuperar la normalitat durant la jornada de dilluns.

Diversos clubs han ofert suport i material al Reial Club Nàutic de Tarragona

Durant aquest matí s'han revisat les instal·lacions i les embarcacions afectades pel tornado, per tal de determinar quines han quedat inutilitzades i quines es poden continuar fent servir. En aquest sentit, Demiddi ha explicat que han rebut el suport de diferents clubs oferint-los material, com caiacs, per continuar amb la seva activitat.

El director esportiu del RCNT ha assenyalat al citat mitjà que «vaixells de fins a 120 quilos han sortit enlairats per damunt de l’edifici del club fins a uns 200 metres de distància». Demiddi ha afegit que el club mai s'havia trobat amb una situació similar, tot i que ha assegurat que treballen perquè tingui una ràpida solució.