ARma

Tornen a ocupar el xalet de luxe ple de droga al Catllar

Així ho han denunciat els veïns de la urbanització Esplai Tarragoní

El xalet de luxe okupat a la urbanització Esplai Tarragoní, al terme municipal del Catllar, on la passada setmana els Mossos d'Esquadra van desmantellar una plantació de marihuana torna a estar okupat. Així ho han denunciat els veïns de la zona, que asseguren que durant el cap de setmana, els tres detinguts van quedar en llibertat, van tornar a l'habitatge —en el qual asseguren estar empadronats— i van tornar a okupar-lo, enganxant-se a la llum i a l'aigua.

Els veïns han traslladat els fets a les companyies de la llum i l'aigua, així com a la policia catalana, que no descarta noves detencions en relació amb el cas, ja que la investigació continua oberta. Els veïns també volen tapiar l'accés a l'habitatge —propietat d'una entitat bancària— per evitar noves okupacions i han demanat permís.

Una problemàtica que no és nova

El xalet de luxe, ubicat a la urbanització Esplai Tarragoní, és propietat d'una entitat bancària i va ser okupat fa més de tres anys. En aquest sentit, els veïns expliquen que els okupes «no són agressius, però sovint munten festes», alhora que asseguren que de manera habitual hi ha dos o tres cotxes vigilant l'habitatge, motiu pel qual també se senten vigilats.

Els residents afirmen que no els agrada la situació, alhora que afegeixen que «ens sentim insegurs», ja que des de fa temps s'ha produït un increment en els robatoris a la urbanització. Els veïns denuncien en declaracions al 'Diari Més' que «no són okupes per necessitat, sinó per a fer negoci», motiu pel qual demanen que busquin un altre immoble en què no molestin a ningú.

Els Mossos intervenen 700 plantes de marihuana i dues armes de foc

La passada setmana, els Mossos d'Esquadra van intervenir unes 700 plantes de marihuana al xalet okupat de la urbanització Esplai Tarragoní. A més, els agents de la policia catalana van localitzar una arma de foc curta, que estava carregada i amagada sota un coixí, una escopeta i munició diversa.

Així mateix, es van intervenir cinc compressors d'aire condicionat, dotze ventiladors, 72 làmpades i diferents estris i material per al cultiu de marihuana. Per tot això, es va detenir dos homes i una dona com a responsables de la plantació. Després de va passar a disposició judicial, van quedar en llibertat amb càrrecs.