Imatge d'alguns vehicles arrossegats per l'aigua, amuntegats a l'Ampolla

El trencament d'una canonada a l'Ampolla arrossega cotxes i afecta el subministrament d'aigua

Els fets s'han produït al voltant de les dues de la matinada d'avui divendres, 3 de gener | No hi ha hagut ferits

Gran ensurt el que s’han endut aquesta matinada els veïns de l’Ampolla, a la comarca del Baix Ebre. El trencament d’una canonada al municipi ha provocat la baixada sobtada d’aigua que ha arrossegat diversos vehicles estacionats que, fins i tot, han quedat amuntegats.

Els serveis d’emergència han rebut l’avís a les 2.45 hores d’avui divendres, 3 de gener, i els Bombers de la Generalitat han treballat al lloc dels fets amb una dotació. No hi ha hagut ferits. Posteriorment, el Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) s’ha fet càrrec de la situació.

El subministrament del CAT, afectat

Ara, el trencament de la canonada està afectant el subministrament d'aigua per part del CAT en diversos municipis de la zona, tot i que en molts casos tenen altres fonts de subministrament. Un dels afectats que tenen més dependència per part del CAT és Sant Carles de la Ràpita.

El subministrament d'aigua per part del CAT està tallat a l'Ametlla del Mar, el Perelló, l'Ampolla, Deltebre, l'Aldea, Camarles, Sant Jaume d'Enveja, Amposta, Sant Carles de la Ràpita, Alcanar platja i el polígon industrial de Tortosa. Fonts de l'ens hídric, però, precisen que aquests municipis tenen altres fonts de subministrament d'aigua més enllà del Consorci, i que el municipi que n'és més dependent és Sant Carles de la Ràpita.

A més, el CAT ha informat que les seves reserves d'aigua permeten garantir el subministrament a altres municipis durant les properes 12 hores.

Danys materials «d'importància»

Segons ha explicat el consorci tarragoní a través d'un comunicat, els danys s'han produït en la conducció principal de l'abastament i, tot i que no hi ha danys personals, sí que n'hi ha de materials «d'importància». Seguint els procediments de seguretat i qualitat, s'ha tallat en subministrament «fins a nou avís» i s'ha activat el procediment de notificacions a les administracions públiques i consorciats, d'acord amb els protocols d'emergència.

El CAT ha iniciat el procés d'avaluació per verificar la gravetat i la repercussió dels danys. Espera conèixer els resultats en un termini d'unes dues hores, un cop es pugui diagnosticar l'abast i la gravetat dels danys i la seva reparació.

Restriccions en alguns municipis

Alhora, la incidència d'aquesta matinada a l'Ampolla afecta també, i de retruc, altres municipis de les comarques tarragonines, que es podrien veure afectats per fortes restriccions d'aigua durant les pròximes 48 hores. El poble dels Pallaresos, al Tarragonès, ja ha demanat als ciutadans que mesuri al màxim el consum d'aigua fins a nou avís.

També et pot interessar