Un agent dels Mossos d'Esquadra

L'alt preu que hauran de pagar dos individus per conrear marihuana a l'Ametlla de Mar

Els dos acusats van llogar una nau on havien cultivat 860 plantes

L'Audiència de Tarragona jutjarà pròximament dos homes per conrear marihuana a l'Ametlla de Mar. Van ser detinguts pels Mossos d'Esquadra el 4 de març de 2020 pels delictes de salut pública i defraudació de fluid elèctrica. S'enfronten a tres anys i mig de presó i a pagar cadascun una multa de 162.000 euros.

La policia va tenir coneixement que dos homes havien llogat una nau de grans dimensions al municipi del Baix Ebre amb l'objectiu d'estacionar camions. En realitat, però, l'estaven utilitzant per al cultiu de marihuana. Dins la nau els agents van localitzar un total de 860 plantes en fase de creixement.

L'espai estava distribuït en dues sales, amb 450 plantes cadascun. També n'hi havia dues més on s'estaven preparant les plantacions destinades al cultiu de la droga per a vendre-la a tercers.

La marihuana intervinguda, entre les plantes i els cabdells assecats, tindria un valor en el mercat il·legal d'uns 80.900 euros, segons recull l'escrit de fiscalia. Els acusats, de 46 i 37 anys, són de nacionalitat bosniana i sèrbia, i residien a l'Ametlla de Mar.

A la finca també es van trobar 90 làmpades amb bombetes d'alta potència; 25 ventiladors; 8 filtres d'aire; dos aparells d'aire condicionat; 88 transformadors elèctrics; garrafes de fertilitzants líquids; i altres efectes pel cultiu.

Per al subministrament elèctric, van defraudar a Endesa una energia equivalent a 75.000 euros, que l'elèctrica ha desistit de reclamar. Si bé la fiscalia, per aquest delicte els imposa una multa de gairebé 5.500 euros.