Imatge del metge forense, la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra entrant a la nau de Reus on s'ha trobat el cadàver

Troben un cadàver a una nau ocupada del carrer de Pere el Cerimoniós de Reus

Després d'un incendi el passat octubre, l'Ajuntament va tapar totes les naus menys aquesta

El cadàver d'una persona  ha sigut localitzat el matí d'aquest divendres, 19 de febrer, a l'interior d'una de les naus dels carrers de Pere el Cerimoniós i de Josep Maria Prous i Vila de Reus que han patit ocupacions il·legals i incendis i incidents en els darrers anys. 

Els Mossos d'Esquadra han rebut l'avís per part de la Guàrdia Urbana de Reus, i s'han desplaçat fins al lloc dels fets, juntament amb una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). 

Després del darrer incident, un important incendi la matinada del passat 27 d'octubre, l'Ajuntament de Reus va decidir posar solució i tapiar  els immobles. Sembla, però, que la nau on s'ha trobat el cadàver era l'única que encara no estava tapiada. Els Serveis Socials de l'Ajuntament estaven a sobre de la situació i van treballar per reubicar les persones que vivien a dins. Un dels individus, però, no va voler marxar de la nau, i avui ha sigut localitzatmort a l'interior.

Les naus patien ocupacions des del 2017

TarragonaDigital  s'ha fet ressò de la situació d'aquests immobles en diverses ocasions, i és que les ocupacions il·legals d'aquestes naus van començar, almenys, el 2017. Anys enrere els edificis havien sigut tallers mecànics i de planxisteria, però quan aquests van tancar, les naus van quedar buides.  L'octubre del 2018 aquest mitjà informava que set naus industrials del carrer de Prous i Vila feia més d'un any que estaven ocupades de manera il·legal. Les ocupacions han provocat malestar i inseguretat als veïns del barri, que denunciaven robatoris, baralles, sorolls molestos i fins i tot negocis il·legals de prostitució. 

Al llarg dels mesos les ocupacions del carrer de Prous i Vila es van anar estenent a les naus del costat fins a estendre's també a les ubicades al carrer de Pere el Cerimoniós. La gota que va fer vessar el got va ser l'incendi del passat octubre, que va obligar el consistori a moure fitxa per evitar incidents majors. Dos dies després de l'incendi, els operaris de la brigada tapiaven la majoria de les naus que havien estat ocupades. Totes, menys una, que va quedar encara accessible i és on s'ha localitzat el cos d'una persona sense vida.

Imatge dels operaris tapiant una de les naus que havien patit ocupacions, al carrer de Prous i Vila de Reus
Els operaris tapiant una de les naus que havien patit ocupacions, al carrer de Prous i Vila de Reus, l'octubre del 2020 | Àngel ullate