Un gos en mal estat en una finca de Batea

«De pel·lícula de terror»: Troben 18 gossos en un lamentable estat en una finca de Batea

L'Associació Engrescats fa una crida per ajudar als animals

Nova actuació de la protectora d'animals Engrescats  per salvar una situació inhumana envers animals. L'associació ebrenca va rescatar el passat 22 de maig, 18 gossos de caça en estat molt lamentable en una finca al municipi de Batea, a la Terra Alta. L'actuació es va fer després de rebre l'avís de la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) dels Mossos d'Esquadra. El cas, després de l'incident, ha passat a disposició judicial i, tal com confirma la protectora, s'intentarà que es faci justícia volent que inhabilitin al propietari perquè no pugui tornar a tenir mai més animals. 

«De pel·lícula de terror»

La situació com estaven els gossos, 15 adults i tres cadells, era lamentable. Des d'Engrescats la detallen com «de pel·lícula de terror», a més de convertir-se en un cas preocupant després que l'única preocupació de l'home, que ho suplicava, era «que no se'ls emportessin tots perquè si no no podria anar a caçar».

A aquests fets, s'acumula que feia uns dies en tenia 28 i, ara, sense saber per què s'han mort, li queden 18. «Increïble» es lamenten des de la protectora, que s'escandalitzen amb l'explicació d'aquest individu quan els diu que «fa uns dies que els hi cau una miqueta el pèl i tampoc sap de què». A propòsit això, l'acomiadament del propietari amb els gossos va ser dantesc, ja que mentre obria els tancats plorava abraçat als gossos mentre els animals, en un estat de pànic, es pixaven a sobre. Els tancats on estaven els gossos, a més, feien olor intensa a animal mort, a descomposició, cadàvers, ossos i restes de parts del cos dels gossos escampats per tota la finca.

Rescatar els animals

La prioritat principal de la protectora animal és ajudar  els 18 animals rescatats i fer una crida per rebre ajudes per fer front a les despeses que arribaran. Entre les castracions, esterilitzacions, alimentació, desparasitacions, vacunes, analítiques i, pensant que tots estiguin sans, suma un cost d'uns 7.200 euros.

Per aquest motiu, demanen la col·laboració fent un Bizum  o un ingrés al número de compte corrent que hi ha a la publicació de Facebook.