Un agent de la Policia Local de Roda de Berà

El troben inconscient al cotxe: pensaven que era un problema de salut i estava borratxo

La Policia Local de Roda de Berà va fer-li la prova d'alcoholèmia que va donar un resultat de 0,94 mg/l, gairebé quatre vegades més del permès

La Policia Local de Roda de Berà ha denunciat penalment un veí del municipi, de 37 anys, per un presumpte delicte contra la seguretat viària. Els agents els van enxampar mentre conduïa el seu vehicle amb una taxa d'alcohol en aire expirat de 0,94 mg/l, una xifra que gairebé quadruplica la taxa màxima permesa (0,25 mg/l).

Segons ha explicat l'Ajuntament de Roda de Berà en un comunicat, un ciutadà va donar l'avís després de trobar un home inconscient al seu vehicle, que no reaccionava als estímuls. En aquest sentit, els agents de la Policia Local van comprovar que, efectivament, el conductor no reaccionava i van avisar els serveis d'emergències.

Els agents van comprovar que no havia patit cap problema de salut

Mentre arribaven els sanitaris, els policies van continuar atenent l'home, que va començar a despertar. Finalment, els agents van comprovar que l'esvaïment que havia patit no estava relacionat amb cap problema de salut, sinó que el conductor estava sota els efectes de les begudes alcohòliques.

L'informe policial explica que quan l'individu va recuperar la consciència va explicar que es trobava bé i que «l'únic que volia era posar benzina i que estava esperant el seu torn».

Una taxa d'alcoholèmia de 0,94 mg/l

Davant aquesta situació, els policies van procedir a fer la prova d'alcoholèmia, que va donar un resultat de 0,94 mg/l, superant en gairebé quatre vegades la taxa màxima permesa. Així mateix, en superar els 0,50 mg/l en aire expirat, es va procedir a denunciar penalment el conductor, que serà sancionat amb 1.000 euros i sis punts del carnet de conduir.

Així mateix, el vehicle va ser immobilitzat i es van instruir diligències judicials per un presumpte delicte contra la seguretat viària. L'home ha estat citat davant l'autoritat judicial aquest pròxim dimecres.