Imatge del dispositiu de recerca del noi de 15 anys desaparegut al riu Ebre a Miravet

Troben el cos sense vida del noi que havia desaparegut al riu Ebre a Miravet

Submarinistes dels bombers han trobat el cos a uns 250 metres del lloc

Tràgiques novetats sobre el noi de 15 anys que havia desaparegut en caure al riu Ebre a Miravet, el migdia d'aquest dijous, 3 de juny. Finalment, els serveis d'emergència han trobat el cos sense vida del noi, que ha mort ofegat.

El cos del noi ha aparegut a una distància de 250 metres de distància del punt on se l'havia vist l'últim cop. A la una del migdia, un dels companys havia alertat que el jove s'havia submergit i no havia tornat a sortir. La troballa ha tingut lloc cinc minuts abans de les cinc de la tarda, pràcticament quatre hores després que s'iniciés la recerca.

La víctima i un grup de nois s'han tret les armilles per banyar-se al riu

Un grup d'alumnes de l'Institut Agustí Serra i Fontanet de Sabadell feien una excursió amb caiac des de la població veïna de Benissanet. Un cop acabada, la víctima i diversos companys han deixat les embarcacions, els rems i les armilles salvavides per banyar-se al riu. Han entrat a l'aigua just davant la platja de l'Arenal.

Un dels companys ha donat l'alerta que el noi no havia tornat a sortir de l'aigua. Llavors, els treballadors de l'empresa de lloguer de les piragües s'han tirat a l'aigua per buscar-lo, sense èxit. Quatre hores més tard, els Bombers han localitzat el cos sense vida del noi.

Segons ha apuntat l'alcalde de Miravet, Antoni Llambrich, el lloc on ha desaparegut pot resultar perillós. Ha detallat que pot haver-hi corrents i remolins que es generen pocs metres aigües avall, malgrat l'actual baix cabal de 155 metres per segon.

En el dispositiu de recerca hi han participat una vintena de dotacions dels Bombers, amb l'helicòpter, sis embarcacions, GRAE subaquàtic, unitat canina i comandament. També tretze patrulles de patrulles, l'helicòpter i els submarinistes dels Mossos, la Guàrdia Civil, el SEM i la Creu Roja.

Així mateix, el consistori ha habilitat una sala on els companys i professors de la víctima han sigut atesos per psicòlegs del SEM.

L'Ajuntament de Sabadell decreta tres dies de dol per la mort del noi de 15 anys a Miravet

L'Ajuntament de Sabadell ha decretat tres dies de dol per la mort del jove de 15 anys al riu Ebre. Mentre duri la situació de dol, les banderes de la ciutat onejaran a mig pal i no es faran actes oficials ni recepcions.

El centre educatiu on estudiava la víctima, l'Institut Agustí Serra i Fontanet,  també farà demà un dia de dol. Només es mantindran les activitats mínimes programades de convocatòries extraordinàries d'exàmens de cicles formatius. Les classes ordinàries queden suspeses i els companys del noi rebran suport psicològic extern.