Una narcollanxa trobada a l'Ebre

Troben una narcollanxa abandonada al riu Ebre

En total, l'embarcació, el combustible i la resta d'efectes decomissats estan valorats en més de 200.000 euros

La història es repeteix a les Terres de l'Ebre. La Guàrdia Civil ha trobat una nova narcollanxa en un accés al riu Ebre, després de ser abandonada en patir un incident. 

Segons fonts policials, els fets es remunten a la matinada del dimarts. La Guàrdia Civil va ser alertada, a través d'un particular, que hi havia una llanxa ràpida a Riumar.

En arribar, van confirmar que l'embarcació tenia 11 metres d'eslora, de fabricació artesanal, equipada amb tres motors de gran potència i que transportava diversos bidons de combustible, material electrònic i productes d'alimentació.

La llanxa, segons expliquen, podia ser utilitzada amb finalitats il·lícites. Es va rastrejar la zona amb la intenció de localitzar a les persones que podien estar relacionades amb aquest incident. El resultat va ser infructuós.

Amb l'ajuda d'una grua es va procedir a la retirada de l'embarcació per traslladar-la a un lloc segur. L'objectiu era fer una inspecció.

Després de fer-la, es van decomissar diversos objectes: 173 garrafes amb 20 litres de combustible cada una; material electrònic i accessoris tècnics per la navegació i material destinat al seu manteniment; roba i aliments.

L'embarcació, segons la Llei 16/2018, és considerada prohibida i si el valor d'aquesta és igual o superior a 50.000 euros, serà considerada de delicte i, en conseqüència, el decomís d'aquesta.

En total, l'embarcació, el combustible i la resta d'efectes decomissats estan valorats en més de 200.000 euros. Així mateix, els aliments que hi havia han estat entregats a Càritas d'Alcanar.