Una narcollanxa amagada al remolc d'un camió a les Terres de l'Ebre

El problema de les 'narcollanxes' a les Terres de l'Ebre: la tercera en poc temps

La Guàrdia Civil n'ha enxampat una a la urbanització Riumar a l'interior d'un camió

La Guàrdia Civil continua amb el propòsit d'acabar amb el narcotràfic que hi ha a la costa de les Terres de l'Ebre, en concret, a la zona del Delta de l'Ebre. Una zona on s'han intensificat els controls per l'augment de desembarcament d'haixix que s'ha detectat.

Un dels incidents que més marquen aquesta tendència és la presència de 'narcollanxes' a les Terres de l'Ebre. Aquest 2022 ja se n'han enxampat tres a l'interior dels remolcs de camions de gran tonatge, l'última el passat 10 de març. 

Els agents de la Patrulla Fiscal i Fronteres de Sant Carles de la Ràpita van veure com un vehicle circulava a gran velocitat per la urbanització de Riumar. En anar cap al lloc des d'on venia el cotxe es va intuir que intentava fugir d'una patrulla de la Policia Local de Deltebre.

Uns agents de la policia que, en concret, estaven amb un camió de gran tonatge amb semiremolc que estava estacionat a la urbanització del municipi ebrenc. 

Es va procedir a la identificació del conductor. A més, era inusual que un camió d'aquestes dimensions estigués aturat en una urbanització que, principalment, la gent hi va de vacances i turisme.

Per tot plegat, es va optar per obrir el remolc del camió. En aquest lloc s'hi va trobar una embarcació semirígida de grans dimensions, propera als 12 metres d'eslora, de les anomenades 'narcollanxes', que anava equipada amb tres motors nàutics d'elevada potència, en aquesta ocasió, de 350 CV cada un.

El simple fet de tenir una embarcació d'aquestes característiques, ja implica un delicte de contraban. Per aquest motiu, els agents van procedir a la detenció de l'individu que va ser posat en llibertat amb càrrecs.

L'embarcació ha quedat a disposició del jutjat instructor. La Unitat Orgànica de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Tarragona s'ha fet càrrec de la investigació.

La Guàrdia Civil de Tarragona ha intensificat el control al Delta de l'Ebre amb patrulles fiscals i de fronteres, ja que són competents en la lluita contra el contraban i el crim organitzat.


Una actuació provocada per l'existència d'aquesta classe d'embarcacions que s'han detectat els últims temps a les Terres de l'Ebre. En concret, en una sola setmana s'han enxampat dues 'narcollanxes' i és la tercera en aquest mes de març.