Aurora Mancebo.

Novetats en el cas d'Aurora Mancebo: troben objectes a la zona on l'estaven buscant

La família i l'Associació Ciutadana per Aurora Mancebo van demanar la inspecció d'una finca al Morell | S'han trobat dues peces de roba i s'analitzaran per trobar coincidències amb els de la desapareguda

La desaparició d'Aurora Mancebo, una de les més misterioses de Tarragona, continua donant tombs i fa passes noves. Divuit anys després de la jove tarragonina, a mitjans de març s'anunciava una nova demanda de l'Associació Ciutadana per Aurora Mancebo, amb la intenció de trobar el seu cos, o alguna pista, en una finca al Morell.

El vist-i-plau judicial arribava i, aquest passat 6 d'abril, s'iniciava la recerca en una finca morellenca, la qual estaria relacionada amb una de les persones que sempre ha estat acusada de la seva suposada mort.

La recerca dona els primers fruits

La recerca va durar uns dies a la zona i, tal com avança el Diari Més, han trobat un parell d'objectes que podrien estar relacionats amb la desaparició d'Aurora Mancebo. La policia científica els analitzarà, mentre la família i l'associació esperen els resultats de les proves.

Durant les tasques de recerca s'han trobat un parell de peces de vestuari que estaven a l'interior d'un dels pous de la finca. Segons el citat mitjà, s'han d'analitzar les possibles restes d'ADN que es trobin en aquests objectes amb els de la tarragonina desapareguda l'any 2004.

Tot i la troballa, l'esperança que hi hagi una relació entre objectes i desaparició és ben poca. Per això es vol demanar que el principal sospitós sigui interrogat. Un presumpte autor que va passar dos mesos a la presó, però que sense el cos del delicte no es va poder avançar en la investigació.

Un cas que no es dona per tancat

Del 27 de febrer de 2004, dia de la desaparició, fins aquest 2022, el cas ha passat per diferents fases. L'Aurora Mancebo Leirós tenia només 24 anys quan va desaparèixer.

La tarragonina vivia amb els seus pares a la urbanització Els Boscos de Tarragona i, des del 27 de febrer de 2004, ningú en va tornar a saber res.

Quatre dies abans de la desaparició, la jove va sortir amb un amic de tota la vida de festa al Port de Tarragona. Un fet important, perquè havia viscut aïllada per problemes psicològics que patia.

L'Aurora no va tenir una vida senzilla. La seva exparella de l'institut la maltractava, va deixar els estudis i es va tancar en si mateixa i, quan semblava que es recuperava, va voler recuperar la normalitat sortint de festa. Quatre dies després d'aquest incident, ningú la va tornar a veure.

L'única pista que es va trobar de la jove eren diverses peces de roba de la jova a una zona boscos a quatre quilòmetres de la casa dels pares. En concret, hi havia els botins, un abric i la roba interior que portava aquella nit.

Es creu que la roba, després de ser rentada, es va col·locar en aquell indret. Una sospita perquè no semblava que fes dotze dies que estava a la intempèrie. També hi havia una Bíblia amb la roba.

Unitat Especial de Subsòl amb un aparell georadar de cerca de cadàvers
Es va fer una recerca entre el 2015 i 2017 | TarragonaDigital

Després de tot plegat, l'any 2005, el presumpte autor dels fets va passar dos mesos a la presó. Sense el cos del delicte, però, no es va poder avançar en la investigació. Un cas que continua sent un misteri, sense imputats, ni cadàver.

Entre 2015 i 2017 es van tornar a practicar activitats de cerca per trobar el cos desaparegut. Els cossos de la Unitat de Subsòl de la policia nacional i la policia científica de Madrid van dur a terme una cerca a un pou d'aigua del Morell, sense èxit.

A més, el 2016, el Jutjat d'Instrucció número cinc de Tarragona va decidir sobreseure el cas. Tanmateix, l'Audiència Provincial va ordenar reobrir-lo per poder seguir buscant el cos de Mancebo.

Ara, la família i l'Associació Ciutadana per Aurora Mancebo ha tornat a la càrrega amb la intenció que el cas no caigui en l'oblit i es trobi el culpable de la desaparició de la jove tarragonina.