Pla detall de diverses plantes de marihuana trobades a l'interior d'un habitatge en una finca rural de Tivissa

El robatori que ha destapat una gran plantació de marihuana en una finca de l'Ebre

Els Mossos van detenir dos homes, un dels quals va acabar ingressant a presó per ordre judicial

El robatori d'un generador elèctric en una pedrera del terme municipal de Tivissa ha acabat destapant una plantació de marihuana interior i ha suposat la detenció dels dos presumptes responsables, un dels quals ha ingressat a la presó per ordre judicial. La sostracció de l'aparell i diverses eines de l'explotació va tenir lloc el dia 13 de gener passat, segons van denunciar els propietaris.

Els Mossos van esbrinar que les podien trobar en una finca rural a uns dos quilòmetres de la pedrera. En el moment de corroborar-ho al mateix lloc, el dia 25, van detectar una forta olor de marihuana procedent de l'interior de l'habitatge. L'escorcoll posterior va permetre trobar 1.647 plantes i 164 quilos de cabdells secs de marihuana.

Dos detinguts, un a presó

Els dos detinguts, de 29 i 37 anys, amb domicilis a l'Espluga de Francolí i la Riera de Gaià, respectivament, haurien perpetrat el robatori amb força per utilitzar el generador dièsel —valorat en uns 40.000 euros— en l'abastiment d'energia elèctrica de la plantació. 

Tots dos van ser detinguts el mateix dia 25, quan els Mossos es van presentar a la finca buscant l'aparell robat —que, juntament amb altres objectes sostrets, dels quals es va poder recuperar només una part, van ser retornats als seus propietaris—.

A l'endemà, i amb un mandat judicial, els agents van accedir a l'habitatge de la finca d'on provenia la forta olor de marihuana. Allí van confirmar l'existència d'una plantació interior.

A banda de les 1.647 plantes i els 164 quilos en cabdells, repartits en bosses preparades per a la distribució i el consum, també es van decomissar elements elèctrics, ventiladors, sistemes d'aire condicionat, làmpades o interruptors mangetotèrmics.

El titular del jutjat de Falset, al qual s'han traslladat les diligències, va ordenar el dia 27 de gener l'ingrés provisional a la presó del detingut de 37 anys i veí de la Riera de Gaià, com a presumpte autor del robatori amb força i d'un delicte contra la salut pública.

L'altre arrestat va quedar amb llibertat després de prestar declaració en seu policial i haurà de comparèixer al jutjat de Falset quan sigui requerit.