Un vehicle dels Mossos d'Esquadra

Troben una vintena d'immigrants a l'interior d'un camió a Catalunya

El camioner ha recollit el contenidor al Port de Tarragona | Ho han descobert en sentir soroll a la C-14, a Alcover

El conductor d'un camió s'ha vist sorprès en sentir cops que venien de dins del contenidor que estava transportant. Això ha succeït al voral de la C-14 a la localitat d'Alcover i ha alertat als Mossos d'Esquadra dels fets que estava vivint.

Les patrulles de la policia catalana que han anat fins al lloc de l'incident han custodiat el camió fins a un lloc segur. D'aquesta manera, tots plegats s'han dirigit fins a davant del parc de bombers de la localitat de l'Alt Camp. Els Mossos d'Esquadra han activat fins a 15 dotacions d'agents per a treballar en aquest operatiu.


Una vintena d'immigrants a l'interior

Un cop estava a un lloc segur i s'havia establert un perímetre de seguretat, s'han dirigit a obrir el contenidor i descobrir que hi havia a l'interior. La sorpresa ha estat en veure que hi havia gent a dins del transport. 

En concret, hi havia fins a 20 homes de nacionalitat afganesa d'edats compreses entre els 20 i els 40 anys. Tots ells es trobaven en un bon estat de salut i cap ha estat traslladat fins a un centre de salut.

Tot i això, se'ls ha fet un reconeixement mèdic al pavelló municipal. La Policia Nacional s'ha fet càrrec dels refugiats, ja que és el cos que té competències en matèria d'estrangeria. 

El contenidor havia arribat al Port de Tarragona

Una de les qüestions ha estat com havien entrat a l'interior del contenidor. Tots ells haurien sortit des de Turquia i han arribat al Port de Tarragona, on el camioner havia carregat el contenidor en direcció Saragossa.

En trobar-los en un perfecte estat de salut, es treballa que feia poc temps a l'interior del contenidor. En aquest sentit, no ho haurien fet en sortir des de Turquia i ho haurien fet abans d'arribar al port tarragoní.

En aquest lloc han estat amagats fins que el camioner els ha descobert en sentir soroll a l'altura d'Alcover. Per tot plegat, ha alertat als Mossos d'Esquadra i s'han trobat la vintena de refugiats afganesos a l'interior del contenidor. La Policia Nacional se'n fa càrrec de tots ells.