Detall de l'escut de la Guàrdia Urbana de Reus en l'uniforme d'un agent

La Urbana de Reus aixeca una trentena d'actes per beure al carrer en una sola nit

Els fets s'han concentrat en dos punts de la ciutat, on els veïns han alertat la policia

Dos punts de Reus han concentrat prop d'una trentena d'actes aixecades per beure el carrer en una sola nit d'aquest cap de setmana passat. Es tracta del carrer de Pròsper de Bofarull i de la plaça del Víctor. La Guàrdia Urbana de Reus ha aixecat 28 actes en total només per aquesta infracció de l'ordenança de civisme durant la nit de dissabte a diumenge.

Segons han informat a través de les xarxes socials, la policia reusenca va aixecar 20 de les 28 actes a un mateix punt, la plaça del Víctor. Al carrer de Pròsper de Bofarull, per altra banda, se'n van aixecar vuit més. En tots dos casos van ser les trucades dels veïns el que va motivar l'actuació policial.

Segons apunten algunes fonts, es tractaria de dos punts que, la nit de dissabte a diumenge, s'haurien convertit en escenaris de botellón. El soroll, allargat més enllà de primera hora de la nit, hauria provocat que alguns veïns de totes dues zones truquessin a la Guàrdia Urbana de Reus. La policia reusenca es va desplaçar a tots dos espais, on va comprovar que hi havia grups de persones consumint a la via pública.

Si la multa es fa efectiva, pot arribar als 600 euros de sanció. El mes d'abril passat es va posar en marxa una campanya de reforç policial al voltant de l'oci nocturn. Es referia concretament a una feina de col·laboració amb els pubs i discoteques de la ciutat.

Tot i això, també hauria servit perquè la policia local reforcés el desplegament nocturn en general, no només al voltant dels locals. Ja llavors s'havien aixecat 282 actes en poc menys de quatre mesos. Totes per incomplir algun punt de l'ordenança de civisme.

A més de beure al carrer, també se'n solen aixecar per orinar a la via pública, amb multes de fins a 1.200 euros, per embrutar-la o per fer soroll. En el cas d'aquest cap de setmana, la policia local només ha fet públic el nombre d'actes aixecades per beure al carrer. Els punts on es fa botellón no són sempre els mateixos, tot i que hi ha una sèrie d'espais on hi és més o menys freqüent. Al carrer de Pròsper de Bofarull en concret se sol concentrar al parc que hi ha cap a la meitat del carrer.