Imatge de la urbanització Bonmont de Mont-roig del Camp

Robatoris i intents d'ocupació: els veïns d'una urbanització de Mont-roig, atemorits

L'Associació de Propietaris de Bonmont asseguren que han patit 13 robatoris i 10 intents en el darrer any

Els robatoris, els intents d'okupació i l'entrada en alguns habitatges han arribat a la urbanització Bonmont Terres Noves, al municipi de Mont-roig del Camp, trencant la tranquil·litat dels seus veïns. Davant aquesta situació, que també inclou danys al mobiliari públic, han demanat actuacions al consistori del municipi perquè faci alguna cosa per acabar amb aquesta problemàtica.

En aquest sentit, i per donar resposta a la problemàtica, l'Associació de Propietaris de Bonmont va decidir contractar un servei de seguretat privada, tot i que això no ha evitat que els delinqüents hagin continuat actuant a la zona. Antigament, la urbanització comptava amb control d'accessos, però l'Ajuntament va obligar a obrir els carrers i eliminar els sistemes de control.

Alguns intents d'assalt s'han produït amb els propietaris fins dels habitatges

L'entitat veïnal ha explicat que la situació d'inseguretat que viuen és «crítica» i asseguren que les famílies pateixen «un risc constant», ja que alguns intents d'assalt s'han produït amb els propietaris dins dels habitatges. En aquest sentit, han denunciat que des de l'any passat a la urbanització s'han registrat 13 robatoris i una desena més d'intents.

El darrer episodi, segons han denunciat els veïns, va tenir lloc el passat dissabte 19 de març. Una propietària va arribar a casa seva i es va trobar tot regirat i l'alarma que tenia instal·lada estava arrencada.

Els veïns no descarten mobilitzacions per denunciar la situació que pateixen

El passat mes de novembre, els veïns es van reunir amb representants de l'Ajuntament de Mont-roig del Camp. En la trobada es va acordar que s'instal·larien 13 càmeres de videovigilància en diferents punts del municipi, però ara com ara, segons els representants veïnals, «encara no s'han iniciat els tràmits administratius i legals per a la seva instal·lació».

Ara, l'Associació de Propietaris de Bonmont ha demanat a l'Ajuntament que actuï amb mesures urgents per a millorar la seguretat dels veïns de la urbanització. Si això no succeeix, han assegurat que es plantegen realitzar accions i mobilitzacions per tal que la seva crida sigui escoltada.