El carrer del Cep, al barri de la Muntanyeta del Vendrell.

Veïns al límit al Vendrell per un prostíbul clandestí: baralles, brutícia i inseguretat

Lamenten que des de fa anys pateixen situacions de brutícia, sorolls i inseguretat

Veïns d'un bloc de pisos del barri de la Muntanyeta, al Vendrell, han denunciat els problemes d'incivisme que fa anys que pateixen. Segons han explicat a RTV el Vendrell, en un dels pisos del bloc, situat al carrer del Cep, fa temps que s'exerceix la prostitució. Això els està generant diversos problemes relacionats amb la inseguretat, la brutícia o els sorolls.

Els veïns afirmen que hi ha molt de moviment de persones a qualsevol hora del dia, amb baralles o gent que està beguda. Això es tradueix en molta brutícia a l'escala, on no és estrany que es trobin restes de vòmits o de begudes alcohòliques. Lamenten que no és una situació agradable pels veïns, especialment pel que tenen fills menors d'edat.

La comunitat ha posat càmeres en diferents punts del bloc per millorar la seguretat. Però lamenten que les denúncies que han posat tant a la policia local com als Mossos d'Esquadra no han servit per aturar el problema. Una situació que, segons afirmen, s'allarga des de fa uns nou o deu anys, tot i que s'ha complicat últimament.

Recentment, l'administrador de la finca ha posat una denúncia penal per sol·licitar la inhabilitació de l'habitatge. Però els veïns estan desesperats i temen que el problema es pugui agreujar encara més. Per això fan una crida a les institucions perquè intervinguin i els ajudin.

Des de l'Ajuntament del Vendrell han explicat a TarragonaDigital que la unitat de mediació va fer una intervenció fa cinc anys en aquest bloc. Segons apunten, els problemes que hi havia s'havien resolt temporalment. Fa un mes i mig, la unitat de mediació va tornar a intervenir i va fer un informe perquè els veïns l'adjuntessin amb la denúncia. 

Detingut per amenaces de mort

També relacionat amb l'apartat de successos al Vendrell, el dilluns 18 d'abril la policia local va detenir una persona a l'avinguda dels Països Catalans. Segons van explicar des del cos policial, l'individu havia amenaçat de mort a una altra persona amb una arma blanca. Després de detenir-lo, va quedar a disposició judicial.

Uns dies abans, la policia del Vendrell també havia detingut dues persones per una baralla en un bar del Camí de Tomoví. Els dos individus havien agredit una tercera persona en aquest local, i la policia va instruir diligències penals.