L'acusada de llençar el seu nadó acabat de néixer a Tarragona durant la seva declaració en el primer dia de judici

El jurat popular emet el veredicte sobre el cas del nadó tirat a un contenidor a TGN

Ha declarat culpables les dues acusades, mare i filla, d'assassinat

El jurat popular ha declarat culpable d'assassinat les dues acusades de llençar un nadó acabat de néixer a un contenidor al barri de Torreforta, a Tarragona, el dia 24 de març del 2020. El veredicte, que s'ha fet públic aquesta tarda segons ha informat el TSJC, ha dictaminat la culpabilitat de Sara Z., de 20 anys i mare del bebè, i de la seva mare, María Celeste E, de 42 anys, per set vots favorables i dos contraris.

Així mateix, els membres del jurat han dictaminat per unanimitat que els actes de les processades van estar marcats per la «por» vers un pare i marit violent. Ara, amb el veredicte de culpabilitat emès pel jurat popular, el jutge dictaminarà la condemna a les dues dones.

En aquest sentit, cal recordar que la fiscalia demana 18 anys de presó per cadascuna de les acusades, després de rebaixar la seva petició inicial de presó permanent revisable. Les defenses, que inicialment demanaven l'absolució, han sol·licitat 12 anys i 6 mesos de presó.

L'àvia del nadó el va deixar abandonat en un contenidor

Els fets van tenir a finals del mes de març del 2020 al barri tarragoní de Torreforta. Sara Z., que aleshores tenia 18 anys, va donar a llum una nena la matinada del 24 de març de fa dos anys en una habitació de casa dels seus pares. La jove va amagar l'embaràs, segons va declarar, perquè tenia por al seu pare, que va abusar d'ella durant quatre anys.

En aquest sentit, després de donar a llum, la seva mare, la també acusada María Celeste E., va descobrir que la seva filla estava embarassada i havia parit en veure l'habitació plena de sang. Les dues dones van ocultar la nena en un armari i l'àvia del nadó, segons va declarar durant la vista, va decidir abandonar-lo en una capsa de cartró, deixant-la damunt d'un contenidor.

El veredicte confirma la versió de la fiscalia

Segons la fiscalia, mare i filla van acordar desfer-se del nadó en un pla premeditat. En aquest sentit, en les conclusions, la fiscal va afirmar que «després d'un mecanisme d'asfíxia, sense menjar ni anar vestida... era una possibilitat elevada que la nena morís, i elles van acceptar la seva mort, no en tinc cap mena de dubte».

D'aquesta manera, la representant del ministeri públic colpejava contra la principal línia de la defensa, que va posar sobre la taula que la nena hagués sobreviscut.