Captura del vídeo dels joves colant-se a l'interior de la catedral de Tarragona

Tres joves es colen a la Catedral de Tarragona, escalen fins al terrat i ho graven en vídeo

El grup de joves ho va gravar en vídeo i ho va compartir a les xarxes socials

Nova mostra de vandalisme a la ciutat de Tarragona. La nit d'aquest dimarts, 20 d'abril, un grup de joves va colar-se dins la Catedral de Tarragona i van passejar-se per l'interior, a més d'escalar i caminar per la façana principal del temple fins a arribar al terrat.

L'acte vandàlic va ser enregistrat pels mateixos protagonistes, que van gravar en vídeo tota la seqüència i la van compartir a les seves xarxes socials. Alguns ciutadans, veïns i seguidors dels joves van veure els vídeos penjats a Internet i han denunciat els fets públicament també a través de les xarxes.

En la seqüència de vídeos es pot veure un grup de tres joves pujant i baixant unes escales interiors de la catedral tarragonina. A continuació, en un altre vídeo, es veuen dos joves  caminant per la façana, part superior del pòrtic, passant d'una banda a l'altra de la façana, a través de dues portes laterals, passant per davant i a l'alçada de la rosassa. Finalment, en un altre vídeo es pot veure com graven la vista de la ciutat des d'un elevat, el terrat de la catedral, al qual hi haurien accedit després de la seva caminada per l'interior del temple.

El Capítol catedralici ha posat els fets en coneixement els Mossos i prendrà les mesures «que correspongui»

Per la seva banda, l'Arquebisbat ha informat que el Capítol de la Catedral apunta que l'accés a la teulada del temple s'hauria fet des d'algun dels  edificis adjacents  a la Catedral i que «en cap moment s'ha accedit a l'interior del temple de la Catedral».

A més, la institució confirma que han posat el cas en coneixement dels Mossos d'Esquadra i que el Capítol catedralici prendrà les mesures que correspongui «per evitar que es torni a produir un comportament tan irresponsable que posa en risc la seguretat dels qui l'han comès i pot ocasionar greus danys al monument».