Una moto en contradirecció per l'AP-7

Vídeo: la perillosa maniobra d'una moto enmig de l'AP-7 tarragonina

El conductor del vehicle de dues rodes circulava contra direcció per l'autopista entre Tarragona i Torredembarra

L'autopista AP-7 és una de les carreteres negres de Catalunya. Des de principis d'aquest any 2022, un total de 71 persones han mort a la xarxa viària interurbana catalana i 13 d'aquestes ho han fet a l'AP-7, segons el balanç de sinistralitat fins al 31 de maig.

En conseqüència d'aquests incidents, el Servei Català de Trànsit (SCT), conjuntament amb els Mossos d'Esquadra, desplega un pla de xoc per reduir la sinistralitat a l'AP-7. Unes mesures iniciades aquest pont de la segona Pasqua i que s'intensificarà en les pròximes setmanes.

Tot i això, a l'autopista AP-7 es continuen veient situacions insòlites provocades per conductors. En les últimes hores, en el tram d'aquesta via que connecta la ciutat de Tarragona i la localitat costanera de Torredembarra, s'ha vist un conductor cometent una greu infracció.

Els usuaris de l'autopista han vist com el conductor d'una motocicleta estava conduint contra direcció en el tram situat entre totes dues poblacions del Tarragonès. Un vídeo que s'ha compartit a les xarxes socials on es veu el conductor de la moto en un sentit, mentre s'anava trobant de cara els vehicles que passaven per aquesta via.

Una infracció de gran perillositat que podia haver provocat un accident a la carretera amb més mortalitat del territori català.

Alta mortalitat a l'AP-7 i pla de xoc

L'autopista AP-7 és la via que concentra més mortalitat el 2022. En total, en aquests primers cinc mesos de l'any 13 persones han perdut la vida a l'autopista catalana.

Per tot plegat, el Servei Català de Trànsit (SCT) ha posat en marxa un pla de xoc per reduir la sinistralitat. Unes mesures que s'implantaran aquesta mateixa setmana.

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha anunciat més radars, estàtics i dinàmics; un reforç de la inspecció des de l'helicòpter i més controls específics a vehicles com els de transport de mercaderies i de viatgers. També demana a l'Estat que redueixi el límit de velocitat a l'AP-7 a 110 km/h.

L'inici de les mesures coincideix amb el pont de la segona Pasqua, quan uns 480.000 vehicles sortiran de l'àrea metropolitana entre les 15 h de divendres i les 15 h de dissabte. El conseller fa una crida a la «prudència» i «compliment de les normes».